Societat 15/07/2020

Endesa construirà un nou parc fotovoltaic a Alcúdia

La inversió del projecte superarà els 12 milions d'euros

Ara Balears
1 min
El projecte d'ampliació té l'objectiu de generar el 20% del consum energètic de l'illa.

PalmaEndesa, a través de la seva divisió de renovables Enel Green Power España (EGPE), ha rebut l'autorització administrativa per a la construcció de la fase 1 de la planta fotovoltaica, Nou Biniatria, al municipi d'Alcúdia amb una potència de 12,76 MW de potència instal·lada.

Per desenvolupar les dues fases del projecte de Nou Biniatria, Endesa té previst invertir-hi 12,92 milions d'euros. La fase 1 del parc fotovoltaic estarà composta per 33.150 panells fotovoltaics de 385 Wp de potència. Per fer-ne possible el funcionament, Endesa, a través d'Enel Green Power España, construirà dos centres de transformació i una subestació privada. A més, s'instal·larà una línia d'evacuació subterrània d'1,7 km de longitud que discorrerà per camins existents fins a la subestació Sant Martí, propietat de REE.

Projectes de renovables d'Endesa a les Illes Balears

A part dels parcs fotovoltaics de Biniatria i la Caseta, ja en construcció, Endesa espera tenir aviat les autoritzacions administratives per a la construcció de cinc plantes fotovoltaiques més: Son Orlandis, Son Juny, Son Reus, Can Balança i Ca na Lloreta. Els 72,4 MW obtinguts per Endesa a les Illes Balears, amb una inversió de 60 milions, aproximadament, generaran 114 GWh a l'any i contribuiran a afrontar l'emergència climàtica que patim amb la reducció de 75.000 tones de CO₂ anuals d'emissions a l'atmosfera.

stats