Una passa endavant cap a la recuperació del poblat talaiòtic de Palma Cas Quitxero

Els veïns es faran càrrec a partir d'ara de la gestió del jaciment

L'Ajuntament de Palma ha lliurat aquest diumenge les claus del recinte del jaciment de Cas Quitxero a l'Associació de Veïns de Sant Jordi i a l'Associació del Club Prat de Catí. Aquests es faran càrrec a partir d'ara de la gestió d'aquest jaciment talaiòtic en col·laboració amb l'associació de Na Galera i de l'Ajuntament.

La coordinadora de l'àrea de Cultura, Francisca Niell, ha apuntat que aquesta mesura és una passa més dins el projecte del Museu en xarxa d'Història de la Ciutat en el qual treballen les àrees de Cultura i Educació de Cort. En aquest sentit, el regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha assenyalat que s'ha aconseguit "sumar les complicitats necessàries perquè Cas Quitxero pugui ser conegut i estimat per les generacions futures".

Amb les darreres intervencions de l'Ajuntament, aquest jaciment, datat entre els segles VIII i VII aC, recupera la murada ortostàtica que mostra la importància que va arribar a tenir el poblat. En total, s'han invertit 12.787 euros en la neteja i seguiment arqueològic. Tot i això, la primera actuació que va portar a terme el Consistori data del maig de 1944, la troballa més destacable de la qual va ser l'aparició de monedes medievals l'any 1948.

Cort apunta que una de les grans amenaces que ha patit aquesta edificació a partir dels anys noranta ha estat la pressió urbanística. La seva salvació, afegeixen, ha estat gràcies a la feina feta per part dels veïns, arqueòlegs i diferents entitats.

El jaciment púnic de la Galera mostra nous secrets

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF