La setmana que m'espera
Societat 28/08/2021

"Encara que hagi acabat la son, no fris mai de sortir del llit"

El cantautor Miquel Serra explica com serà la seva setmana

2 min
El cantautor Miquel Serra.

PalmaAquesta setmana la començaré bastant bé perquè dilluns és el meu darrer dia de vacances. He estat 15 dies sense anar a fer feina i la veritat és que n’he gaudit. Tenc una casa a vorera de la mar, a la costa del Llevant de Mallorca, i sempre hi vaig a estiuejar. He aprofitat per nedar molt a la mar i deixar passar el temps observant-la. Contemplar-la és com mirar el foc, no cansa mai. Durant les vacances intent estar quiet, sense deixar que els pensaments em passin per davant. M’encanta el petit desordre de les cases a l’estiu: les ulleres de nedar damunt el taulell, caixes de verdura per la cuina, tovalloles penjades dies i dies.

Dilluns m’aixecaré a les 8 h. Encara que hagi acabat la son, no fris de sortir mai del llit, i quan estic de vacances sempre intent estar-hi una mica més. Però a partir de dimarts ja serà diferent. Treball en una associació del sector de l’Agricultura, Apaema. Em fa ganes tornar-hi, no hi ha problema. A més, a l’hora de dinar tornaré a la casa d’estiueig i continuaré algunes setmanes amb la dinàmica de gaudir del temps lliure. No som molt especial a l’hora de berenar al matí, sempre menj una fruita o cereals. La síndria és idònia a l’agost, però totes les fruites m’agraden. El mateix em passa amb els plats, no en tenc cap de preferit. Tot m’agrada, no som gens triat. No destac com a cuiner, faig servir ingredients d’un hort que tenc o els compr d’agricultura ecològica o de productors locals.

A partir de dimarts em tornaré a posar amb la música. Ara hem acabat de gravar un disc i la setmana que ve n’hem de corregir les mescles. L’hauríem de tancar aquesta setmana, per això els horabaixes m’hi hauré de dedicar una estona. Fer un àlbum du feina, i aquest està previst que surti a principi de gener.

No som d’organitzar les setmanes, i els dies els vaig muntant sobre la marxa. De dilluns a dimecres rebré la visita d’un amic, així que durant dos dies estaré amb companyia. Continuaré amb el llibre que tenc en marxa: Teoría de la gravedad, de Leila Guerriero. I després El matrimonio anarquista, de Nadal Suau i Begoña Méndez.

Abans d’anar a dormir sempre llegesc. Ja fa anys que ho faig. És com un mal vici. A l’estiu no mir quasi res, només a vegades, de manera molt esporàdica, una pel·lícula. Un llibre hi diu més, trob.

Som una persona que sol fer esport. Practic ioga durant tot l’any, i el vaig compaginant amb una altra activitat segons l’època de l’any. A l’hivern surt a córrer i a l’estiu me’n vaig a nedar a la mar. Cada dia faig esport, o és el que voldria.

Per desconnectar m’agrada anar a foravila o devora la mar. També la música, clar, d’estils variables. Aquest estiu he descobert els tres discos de quan David Bowie era a Berlín: Low, Heroes i Lodger. Sabia que eren referents, però mai hi havia reparat. Molt bona música.

stats