Societat 25/10/2021

L'EMT de Palma recupera gairebé el 60% dels passatgers que tenia abans de la pandèmia

Acumula 19,4 milions de viatgers, una xifra que encara està per davall dels 32,8 milions del 2019

ARA Balears
1 min
Un bus de l'EMT a l'Arenal.

PalmaL'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Palma ha recuperat prop del 60% del volum de passatgers que tenia el 2019, abans que la pandèmia el reduís, segons ha informat aquest dilluns la companyia dependent de l'Ajuntament de Palma.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, i el gerent de l'EMT, Mateu Marcús, han celebrat les dades dels mesos de juliol, agost i setembre, que augmenten en gairebé 2,3 milions els usuaris que han emprat els busos, de manera que en aquests tres mesos s'ha arribat fins a 7,8 milions de passatgers. Només el setembre utilitzaren l'EMT 2,6 milions, una pujada de quasi el 70% respecte del mateix mes de l'any passat.

Enguany, de gener a setembre, l'EMT acumula un total de 19,4 milions de viatgers, un 21,6% més que el 2020, però encara per davall dels 32,8 milions de 2019. Dalmau ha recalcat que, partint del balanç anterior –quan l'EMT va informar que havia recuperat dos de cada tres usuaris–, s'ha consolidat el creixement.

El regidor ha dit que l'increment es produeix tant en les línies que passen per zones residencials com per les turístiques, i ha atribuït el fenomen a la recuperació econòmica i l'allargament de la temporada. A més de l'impacte positiu que ha implicat la vacunació i la tornada a la presencialitat a la feina. L'edil ha afirmat que l'EMT és un transport públic "segur", amb presència a "tots els barris", i que per aquests motius suposa una "alternativa al vehicle privat".

stats