Societat 21/01/2021

Un grup d'empreses vol engegar una iniciativa perquè 2.000 joves accedeixin a un habitatge assequible

Volen posar a la seva disposició prop de 1.300 pisos de nova construcció per 99.000 euros a Palma, Calvià i Llucmajor

Ara Balears
2 min
L’habitatge, una de les despeses més altes de les famílies, s’encareix.

PalmaUn grup d'empreses i entitats privades vol posar en marxa un projecte perquè 2.000 joves d'entre 18 i 39 anys accedeixin a un habitatge assequible. La iniciativa, impulsada per l'empresari Javier Cabotá, pretén posar a disposició del jovent prop de 1.300 pisos de nova construcció per 99.000 euros a Palma, Calvià i Llucmajor en quatre promocions immobiliàries. Com a requisit per fer-ho, però, reclamen el suport del Govern i els tres ajuntaments, segons han explicat en un comunicat.

La iniciativa es diu Mallorca Habitatge Jove Projecte social de pisos sostenible i té el suport de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB) i PIMEM. Les cases que es preveuen fer es divideixen en tres categories segons les seves dimensions: d'un dormitori (entre 67 i 80 metres quadrats), de dos (entre 81 i 100 m2) i de tres (entre 111 i 120 m2). Es basarien en el model d'habitatges de preu taxat, o sigui, noves propietats protegides que passarien al mercat lliure als 4, 7 i 10 anys, respectivament. Segons els promotors del projecte això es fa tenint en compte que les necessitats dels joves canvien a mesura que passa el temps.

Als habitatges d'un dormitori podrà obtar qualsevol persona d'entre 18 i 39 anys, sempre que visqui o treballi durant més de sis mesos en el municipi on es desenvolupi la promoció. Per optar a un pis de dos dormitoris tindran preferència les parelles i famílies monoparentals, mentre que per als de tres dormitoris es bonificarà les parelles amb fills. El 5% de les cases taxades del projecte es destinarà a discapacitats. Els promotors del projecte asseguren que ja s'estan fent reunions amb entitats bancàries per disposar d'hipoteques amb quotes mensuals que anirien dels 200 euros als 550 durant 30 anys.

Prop del 50% de la superfície del projecte es destinarà a la plantació d'arbres per "contribuir directament a la reducció de la petjada de carboni dels municipis on es facin les cases", segons han explicat en el comunicat. Preveuen plantar-ne més de 26.000 entre totes les ubicacions. La construcció dels habitatges i el seu disseny serà "respectuós" amb l'entorn natural, segons apunten els impulsors.

stats