El Govern inspeccionarà empreses per garantir les mesures de prevenció del covid-19

L'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral s'encarregarà de la campanya i notificarà les irregularitats a les autoritats competents

Els tècnics de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (Ibassal) faran inspeccions a les empreses per controlar el compliment de les mesures de prevenció del coronavirus a causa de l'increment de casos a les Balears, segons ha informat la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball en un comunicat.

Durant els pròxims mesos i amb l'ajuda de la Inspecció de Treball i Seguretat Social estatal, visitaran els centres de treball per controlar que hi hagi els elements de protecció necessaris. També controlaran que se segueixen els protocols d'actuació en cas de detectar positius de covid, sospitosos de ser-ho o contactes estrets i que se n'informi correctament l'autoritat sanitària i els representants dels treballadors.

Si el personal de l'Ibassal detecta irregularitats com ara que una empresa obligui a treballar  persones que haurien de fer quarantena, com ja va passar amb el propietari d'El Pirata de Formentera, es notificarà a la Conselleria de Salut i a la resta d'autoritats competents.

La campanya d'inspecció s'ha definit en una reunió entre el Govern i els agents socials, i hi han assistit el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela; el director de l'Ibassal, Rubén Castro; la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, i representants dels sindicats UGT i CCOO.

La secretària de Salut Laboral de CCOO Illes Balears, Eva Cerdeiriña, ha explicat a l'ARA Balears que la Conselleria ha convocat la reunió amb "rapidesa" perquè dilluns els sindicats varen demanar parlar amb els representants de les dues conselleries. "Han reconegut que tenen dificultats per fer complir els protocols quan es detecta un cas positiu a les empreses", comenta la sindicalista, que afegeix que s'ha acordat millorar la coordinació entre els agents socials i l'Administració pública.

Cerdeiriña diu que cal intensificar la campanya d'informació sobre com cal seguir el protocol en cas de contagi a la feina i que, malgrat que la majoria dels brots es produeixen amb la família o amics, després es trasllada a l'àmbit laboral.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF