Societat 29/07/2020

Un 46% de les empreses de les Balears ha tancat a causa del covid-19, segons una investigació de la UIB

Per a un 85% dels empresaris l'impacte ha estat "molt negatiu"

Catalina Riera
1 min
En tres de cada quatre empreses s'ha reduït la demanda de forma significativa

PalmaUn 46% de les empreses de les Balears ha hagut de tancar de manera temporal o definitiva, ja que en tres de cada quatre la demanda s'ha reduït de manera significativa. Així ho indica l'estudi La situació de l'emprenedoria a les Balears davant la crisi del covid-19, anàlisi comparatiu amb Espanya i recomanacions, elaborat pel Laboratori d'Emprenedoria i Innovació Social (LEIS) de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i dirigit pel professor Julio Batle.

Aquest estudi ha recollit 247 respostes d'emprenedors de l'Arxipèlag, la majoria d'ells amb més de tres anys i mig d'activitat. Així, per a un 85% dels empresaris enquestats l'impacte del coronavirus ha estat molt negatiu i, per fer-hi front, un 6% ha aplicat retallades salarials i un 10% ha acomiadat treballadors.

No obstant això, un 61% dels empresaris veu noves oportunitats de negoci. De fet, un 27% ja n'ha canviat el model, i només un 2% ha abandonat els seus projectes. També el 77% reclama a les administracions públiques mesures extraordinàries de suport a la creació d'empreses, principalment l'eliminació de traves burocràtiques i relacionades amb la seva situació de liquiditat.

"Mai no hi havia hagut tanta innovació i canvis en els models de negoci, tanta identificació de noves oportunitats, que no són fàcils d'explotar, i tampoc tanta col·laboració, i això pot ser la llavor de la recuperació del model econòmic que tenim", ha apuntat Batle, qui també ha destacat que aquest fet "és esperançador".

stats