Societat 08/10/2020

Empresaris i sindicats d'Eivissa denuncien el retard amb el pagament dels ERTO

Els treballadors consideren que falta informació a l'hora de tramitar-los

Ara Balears
1 min
Una oficia del SOIB a Palma

PalmaEls agents econòmics i socials eivissencs han denunciat aquest dijous els endarreriments en els pagaments dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) i la falta d'informació a l'hora de tramitar-los. "Hi ha molt de desànim entre els treballadors, que es troben amb molta incertesa i un mur a l'hora de contactar amb el SEPE", ha dit el president de la Petita i Mitjana Empresa (PIMEF), Alfonso Rojo.

Segons recull Efe, han participat en aquesta reunió el director de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (Ibassal), Rubén Castro; els sindicats de CCOO i UGT, i l'organització empresarial CAEB i la Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera (FEHIF). "Hi ha molta incertesa i quan els empleats envien un correu al SEPE, o no els donen cita o no poden entrar a la web", ha afegit Rojo.

Per la seva banda, Castro ha recordat que els ERTO són una eina de protecció "eficaç" per evitar la destrucció dels llocs de feina, i que el fet d'allargar-los fins al 31 de gener deixa també coberta la campanya de Nadal. Així mateix, ha apuntat que el Govern aposta per allargar aquest sistema de protecció "tot el temps que sigui necessari".

stats