Societat 13/10/2020

Els empresaris de les Balears, els més pessimistes el quart trimestre

Només un 3% espera millorar els seus resultats el darrer quart de l'any

Ara Balears
1 min
La confiança dels empresaris espanyols de cara al quart trimestre d'aquest any ha experimentat un increment del 10,5%

PalmaEls empresaris de les Balears són els més pessimistes del territori espanyol pel que fa a les expectatives el quart trimestre del 2020, encara que la seva confiança ha augmentat en relació amb el tercer. En concret, un 3% espera millorar els seus resultats el darrer quart de l'any, mentre que un 27% creu que continuarà igual i un 70% els espera pitjors, segons indica l'Índex de Confiança Empresarial Harmonitzat (ICEA), publicat aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Segons recull Efe, la confiança dels empresaris espanyols amb vista al quart trimestre d'aquest any ha experimentat un increment d'un 10,5%, un fet que representa l'augment més gran de la sèrie històrica d'aquest indicador, que va començar a elaborar-se el 2013. Segons ICEA, el segon major increment es va registrar el tercer trimestre del 2013 i va ser d'un 5,5%. A més, amb vista al quart trimestre de l'any, un 8,1% dels gestors dels establiments empresarials considera que el funcionament del seu negoci serà favorable, mentre que un 49,4% opina que serà desfavorable i un 42,5% considera que serà normal.

Tots els sectors han augmentat la seva confiança respecte del tercer trimestre. En concret, el de la construcció és el més optimista, amb un augment d'un 14%, seguit per la indústria, amb un 12,6%; altres serveis, amb un 11,3%; el transport i l'hostaleria, amb un 8,4%, i el comerç, amb un 6,6%. Per regions, el lloc on més augmenta la confiança empresarial el quart trimestre de l'any és Cantàbria, amb un 16,2%. Per darrere hi ha Aragó, Astúries, Catalunya i Galícia, amb un augment d'un 16,2%, i el País Valencià, amb un 12%.

stats