Societat 18/01/2021

Els empresaris dels sectors més afectats per les restriccions preparen mobilitzacions

Aquest divendres els restauradors que varen sortir al carrer el passat 12 de gener ho tornaran a fer

Ara Balears
2 min
Manifestació del sector de la restauració el passat 12 de gener. / ISAAC BUJ

PalmaEls sectors més afectats per les restriccions imposades pel Govern les darreres setmanes han decidit organitzar-se i preparen mobilitzacions, com la prevista per a aquest divendres, promoguda pels restauradors. El passat 12 de gener, 4.000 persones –segons fonts de la Delegació– es varen concentrar davant el Consolat de Mar i recorregueren altres punts de la ciutat de Palma per protestar contra la gestió del Govern, així com en contra de la presidenta, Francina Armengol. La protesta d'aquest divendres començarà al parc de la Mar a les 11 h i travessarà la ciutat de Palma, "passant pels diferents òrgans del Govern, per acabar davant el Consolat", segons ha informat Efe.

Els treballadors de bars i restaurants s'estan organitzant i aquest dilluns han presentat una nova entitat que engloba una cinquantena de restauradors. És l'Associació de Restauradors de Mallorca (Arema), que neix amb l'objectiu de fer "d'altaveu real" davant les restriccions del coronavirus, cansats que patronals i sindicats no facin prou per defensar el seu malestar davant el Govern. Volen aconseguir, a curt termini, un paquet d'ajudes urgents i reals per al sector, que els permeti reprendre l'activitat una vegada aixecades les restriccions.

Però els restauradors no seran els únics que aquesta setmana es faran sentir. També les perruqueries veuen com les restriccions els estan ofegant econòmicament i els aboquen a un tancament definitiu. Segons l'Associació Sindical d'Esteticistes de les Balears, calculen que uns 150 locals d'estètica no tornaran a obrir a Mallorca, un cop es pugui reprendre l'activitat. És per això que han decidit sortir al carrer el pròxim dimecres 20 de gener per reclamar, entre altres coses, la reducció de l'IVAdel 21% al 10%. La protesta es farà també a escala estatal.

stats