Societat 01/11/2019

"L’empresa és un projecte de vida personal al qual dediques tota l’atenció"

Carmen Planas, presidenta de CAEB explica la setmana que li espera

Carles Tudurí Borràs
3 min
"L’empresa és un projecte de vida personal al qual dediques tota l’atenció"

La que comença és una setmana de molta responsabilitat. Totes ho són. Però aquesta, encara més. Hi ha dues cites rellevants. Dimarts, tenim el Congrés de responsabilitat social i competitivitat. És el quart. És una obstinació personal que, al costat d’altres iniciatives, vam posar en marxa en assumir la presidència de la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB).

Entendre l’empresa com la suma de l’empresari i els treballadors ho dec al meu pare, com tantes altres coses que, amb humilitat i honestament, m’enorgulleixen. Si les persones estan bé, l’empresa va bé. M’ho va ensenyar el meu pare. I quin orgull ser empresari. Lluny dels gastats estereotips, la gent hauria de saber que ser empresari no és fàcil. Ho arrisques tot. L’empresa és un projecte de vida personal al qual dediques tota la teva atenció, tot el teu temps i tots els teus recursos… I que necessari és que promoguem que els nostres joves vegin en l’emprenedoria i en la creació d’empreses una sortida professional imprescindible per mantenir la societat del benestar en què vivim, perquè una societat que no emprèn ni avança, no progressa.

Crec en la responsabilitat social empresarial. Aporta competitivitat i ha de niar en el cor de l’empresa. I crec que a les Balears hi ha empreses extraordinàries en aquest sentit. I aquest dimarts traslladarem un missatge a la societat: que les empreses estam compromeses i que tenim valors, perquè les empreses som persones.

I l’altra fita és diumenge. Eleccions: espero que, aquesta vegada sí, els polítics compleixin amb la seva responsabilitat, la de dialogar i aconseguir acords que garanteixin la governabilitat i l’estabilitat que demana la nostra societat i requereix la nostra economia. Estabilitat perquè l’economia pugui créixer, perquè puguem ser més competitius i perquè pugui haver-hi inversions i, amb aquestes, es creï ocupació, i que sigui estable i de qualitat.

I, entre aquestes dues responsabilitats, cada dia m’aixecaré molt prest, com sempre. Llegiré la premsa mentre gairebé tots encara dormen. Aniré al gimnàs; a CAEB, reunions, treball… M’agrada, la veritat. Dimecres seré a Madrid en el lliurament dels premis CEPYME. Hi assistiran els reis. Esper que una vegada més es premiï alguna empresa de Balears. A l’horabaixa, reunió a CEOE. Dijous el dedicaré a una trobada sobre la sanitat del futur. Divendres, seré a ISBA impulsant l’emprenedoria, les bones idees i el talent.

I el cap de setmana, esport. Nàutic dissabte, amb l’Associació d’Empresaris d’Activitats Marítimes (APEAM), que al costat de 80 organitzacions més forma part de CAEB. I golf diumenge, donant suport a la Federació Balear de Golf. I votar, clar. Diumenge, aniré a votar per responsabilitat, sempre pensant en la meva família. I estant tot el temps possible amb les meves tres netes.

stats