Una empresa mallorquina produirà per primera vegada desinfectant a gran escala

New Company obrirà una fàbrica de biocida, capaç d'eliminar el coronavirus, al polígon de Son Noguera per assegurar-ne l'autoabastiment

Una empresa mallorquina, New Company, produirà per primera vegada un desinfectant a gran escala capaç d'eliminar el coronavirus, que permetrà "garantir l'autobastiment en cas d'un nou confinament", segons ha informat la companyia en una nota de premsa. La fàbrica on es produirà el biocida, ubicada al polígon de Son Noguera de Llucmajor, ja està plenament operativa.

El desinfectant que ja s'ha començat a fabricar està fet a partir d'aigua, sal i un procés d'electròlisi, per mitjà del qual es genera àcid hipoclorós, i "resulta més econòmic que el que actualment es pot obtenir al mercat", assegura New Company. A hores d'ara, la producció arriba als 2.400 litres concentrats al dia, que es tradueix en 180.000 mensuals. Segons l'empresa, aquesta quantitat es pot triplicar una vegada es dilueix en aigua per als seus diferents usos: desinfecció de cara i mans, alimentació, roba, clavegueram, etc.".

El producte es va posar a prova la setmana passada a Sóller, amb motiu d'un campus esportiu, on es va fer servir per "practicar les primeres desinfeccions i crear un protocol aplicable a instal·lacions esportives, escoles i altres instal·lacions", explica l'empresa. L'objectiu final dels creadors és fer una distribució massiva de les màquines que produeixen el producte a cada espai on hi hagi concentració de persones, com ara centres educatius, hotels o hospitals. D'aquesta manera, els responsables podran disposar lliurement de les quantitats que en necessitin en funció del moviment de persones.

Desinfecció d'aliments

New Company destaca que el desinfectant no és "nociu i que, per això, es pot utilitzar a arcs nebulitzadors o per impregnar la roba, per exemple". De fet, indiquen, "a les instal·lacions de Sóller on ja s'ha aplicat es dilueix una concentració del producte en aigua que rega els camps de futbol a través dels aspersors per desinfectar la gespa al final de cada partit". Fins i tot, "les característiques innòcues del biocida permeten polvoritzar-lo sobre qualsevol producte alimentari, en cas de ser necessari".

A més, el producte "no és contaminant, ni produeix cap residu", assenyalen. Pel que fa a la concentració necessària del biocida, el més habitual "és de 450 partícules per un milió, la qual serveix per desinfectar superfícies, objectes o cossos en només uns segons". Tot i això, la quantitat dependrà de cada ús, "de manera que com més concentrat estigui, menys temps trigarà a fer efecte".

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF