El comitè d'empresa de l'Ibanat demana la categoria professional de bomber forestal

Medi Ambient assegura que la decisió ha de resultar d'un ampli debat sobre l'estratègia de gestió del control i la prevenció d'incendis 

El comitè de l'empresa pública que depèn de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, l'Institut Balear de la Natura (Ibanat), s'ha reunit aquest dimecres amb el conseller Vicenç Vidal per demanar la seva inclusió en la categoria professional de bomber forestal dins de la Classificació Nacional d'Ocupació. "Vidal està d'acord amb nosaltres en molts punts que reclamam des de fa temps, però no hem vist avanços al respecte", ha explicat el delegat de CCOO al comitè, Vicenç Crespí. Així i tot, Medi Ambient assegura que aquest reconeixement ha de ser el resultat d'un ampli debat sobre l'estratègia de gestió forestal. En aquest sentit, recorden que una vegada acabat aquest debat, en cas que s'accedís a fer la passa, el tràmit administratiu no seria senzill ni breu. Consideren, per tant, que no s'hi poden comprometre a aquestes altures de legislatura i assenyalen que el nou equip que entri després de les eleccions ha de ser qui accepti o no aquestes peticions.

El col·lectiu també reclama el reconeixement del dret que la roba que utilitzen sigui descontaminada, atès que "la continuam duent a casa nostra", afirma Crespí. A més, segons expliquen, "ens trobam sovint en situacions d'un alt risc imprevisible", per això volen que la seva feina tingui caràcter inherent de perillositat i presència de cancerígens i mutàgens. També reclamen formació i pràctiques específiques, i una segona activitat reconeguda, perquè l'edat és clau per al rendiment a l'hora de treballar.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF