Emaya sol·licita 330.000 euros més per a millores en el sanejament de Palma

El consell d'administració de l'empresa pública ha aprovat dos nous projectes com a part del pla del 2016

L'empresa pública Emaya ha anunciat aquest dilluns que sol·licita 330.000 euros més per a dos nous projectes inclosos dins el Pla de sanejament de Palma del 2016, aprovats en el consell d'administració aquesta setmana. Consisteixen, d'una banda, en la renovació del sifó de Son Vida per millorar i ampliar la canalització de les aigües residuals de la urbanització i, de l'altra, en la instal·lació d'una nova canonada a l'estació d'impulsió del passeig Marítim situada al costat de l'Auditòrium.

Concretament, el projecte de Son Vida consistirà en l'execució d'un nou sifó per donar servei a la conducció de les aigües residuals de tota la barriada. La instal·lació actual es troba en mal estat de conservació i no disposa de capacitat per evacuar totes les aigües fecals una vegada desenvolupada completament la urbanització. A més, el tram final del col·lector -on arriben les diferents xarxes- situat a la rotonda de Son Rapinya requereix una renovació. Es tracta d'un tram de 575 metres en els quals s'instal·larà una nova canalització de polietilè de 315 mm que substituirà l'actual de fibrociment.

Mentre que el pressupost d'aquest projecte és de 266.031,17 euros, el de la nova canonada d'impulsió a l'Auditòrium de Palma suposarà 66.509,36 euros. Aquesta segona intervenció consistirà a habilitar una segona conducció d'impulsió a l'Auditòrium que permetrà desviar tot el cabal d'aigües residuals fins al col·lector del carrer Federico García Loca en cas d'avaria del principal.

Així, una vegada aprovats, la passa següent és licitar l'obra, que en el primer cas tindrà un termini d'execució de tres mesos i en el segon, de dos mesos. Aquests dos projectes formen part del Pla de sanejament de Palma aprovat l'any 2016, que inclou d'altres actuacions que sumen conjuntament més de 200 milions d'euros. Algunes es troben ja en diverses fases d'execució o tramitació i d'altres estan previstes per desenvolupar-se més endavant.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF