Camions d'aigua també per als barris

Emaya ha presentat avui tres nous camions cisterna que fins ara només treballaven a la zona de la Platja de Palma i el centre històric

Tres nous vehicles de neteja amb aigua a pressió circularan a partir d'ara a les diferents barriades de Palma. Són uns camions de 18 tones i 9.000 litres de capacitat d'aigua que transitaran pels diferents carrers i places de Palma. Fins ara, Emaya només oferia aquest servei de neteja a les zones de la Platja de Palma i el centre històric i ara s'estén a la resta dels barris.

Aquests nous equips realitzaran tasques de neteja de major intensitat segons el que estableix el nou pla de neteja. D'altra banda, la freqüència amb la qual circularan aquests vehicles dependrà de les necessitats de cada barri o de l'època de l'any. Es focalitzarà l'atenció a les zones de més presència ciutadana com ara les places d'en Serralta, Barcelona, Progrés, Gomila, Mediterrani i Joan Alzina o la plaça de París.

Es renova així la flota de vehicles, ja que n'hi havia que tenien més de 17 anys d'antiguitat. Així s'amplia la plantilla i passarà a haver-hi 48 vehicles de neteja amb aigua, entre els camions i els més petits, coneguts també com a 'hidros'. Aquests vehicles permeten fer una feina d'aplicació d'aigua a la neteja dels carrers, voreres i espais de places de tres maneres diferents: aplicació d'aigua en estàtic, en dinàmica a través d'una perxa que permet aplicar l'aigua a un carrer amb vehicles estacionats i en dinàmica amb barra frontal i lateral, que es regula des de la cabina.

Fins ara, Emaya ha invertit cinc milions d'euros en matèria de neteja i 15 milions en la renovació dels contenidors.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF