El temps canvia radicalment amb l'arribada de la borrasca Hugo amb ciclogènesi explosiva

El vent i la pluja seran protagonistes durant el cap de setmana i caldrà extremar les precaucions al litoral i als passejos marítims

Segons l'Aemet, una nova borrasca formada per ciclogènesi explosiva ens deixarà un cap de setmana carregat de pluges i ratxes de vent molt altes a gairebé tot l'Estat. Haurem de tenir especial atenció a la carretera en l'inici de l'operació sortida d'aquesta Setmana Santa 2018.

El temps canvia radicalment amb l'arribada de la borrasca Hugo amb ciclogènesi explosiva. Vent, pluja, onatge i fins a neu que afectarà tota la Península però també les Balears.

Per divendres, 23 de març, el cel serà poc nuvolós i augmentarà al llarg de l'horabaixa a cobert, sense descartar a la nit alguna precipitació feble. Les temperatures nocturnes aniran en descens, amb gelades febles a Mallorca, i les diürnes, en ascens. El vent bufarà de l'oest i les temperatures mitjanes es mouran entorn dels 15 graus. Les màximes arribaran als 17 graus i les mínimes als 5. L'Aemet manté un avís per mala mar a tot el litoral de l'illa.

Per dissabte, 24 de març, la pluja està assegurada a tota l'illa. El cel estarà cobert amb precipitacions generalitzades i persistents ja des de primera hora del matí que a l'horabaixa poden ser localment fortes i anar acompanyades de tempesta. Temperatures diürnes en notable descens i nocturnes en ascens. Vent fort de component oest amb intervals de fort i ratxes que poden arribar els 90 quilòmetres per hora a la serra de Tramuntana. Cal extremar les precaucions al litoral i als passejos marítims. L'Aemet ha activat l'alerta taronja a tota la meitat oest de l'illa, des del cap de ses Salines fins a la costa nord.

El diumenge, 25 de març, ens aixecarem amb el cel cobert a tot Mallorca amb precipitacions persistents que poden ser localment fortes. Les temperatures continuaran sent fredes durant el dia. El vent, de Tramuntana amb ratxes fortes.

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF