Publicitat
Publicitat

El temps canvia radicalment amb l'arribada de la borrasca Hugo amb ciclogènesi explosiva

El vent i la pluja seran protagonistes durant el cap de setmana i caldrà extremar les precaucions al litoral i als passejos marítims

Segons l'Aemet, una nova borrasca formada per ciclogènesi explosiva ens deixarà un cap de setmana carregat de pluges i ratxes de vent molt altes a gairebé tot l'Estat. Haurem de tenir especial atenció a la carretera en l'inici de l'operació sortida d'aquesta Setmana Santa 2018.

El temps canvia radicalment amb l'arribada de la borrasca Hugo amb ciclogènesi explosiva. Vent, pluja, onatge i fins a neu que afectarà tota la Península però també les Balears.

Per divendres, 23 de març, el cel serà poc nuvolós i augmentarà al llarg de l'horabaixa a cobert, sense descartar a la nit alguna precipitació feble. Les temperatures nocturnes aniran en descens, amb gelades febles a Mallorca, i les diürnes, en ascens. El vent bufarà de l'oest i les temperatures mitjanes es mouran entorn dels 15 graus. Les màximes arribaran als 17 graus i les mínimes als 5. L'Aemet manté un avís per mala mar a tot el litoral de l'illa.

Per dissabte, 24 de març, la pluja està assegurada a tota l'illa. El cel estarà cobert amb precipitacions generalitzades i persistents ja des de primera hora del matí que a l'horabaixa poden ser localment fortes i anar acompanyades de tempesta. Temperatures diürnes en notable descens i nocturnes en ascens. Vent fort de component oest amb intervals de fort i ratxes que poden arribar els 90 quilòmetres per hora a la serra de Tramuntana. Cal extremar les precaucions al litoral i als passejos marítims. L'Aemet ha activat l'alerta taronja a tota la meitat oest de l'illa, des del cap de ses Salines fins a la costa nord.

El diumenge, 25 de març, ens aixecarem amb el cel cobert a tot Mallorca amb precipitacions persistents que poden ser localment fortes. Les temperatures continuaran sent fredes durant el dia. El vent, de Tramuntana amb ratxes fortes.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 15/04/2018

Consultar aquesta edició en PDF