Societat 17/09/2019

Elaboren un protocol per prevenir el suïcidi en centres escolars

Patricia Gómez ha assegurat que a les Balears "se suïcida una persona cada quatre dies"

Ara Balears
1 min
UN PROBLEMA EN AUGMENT  L’Organització Mundial de la Salut calcula que almenys el 20% dels joves patirà alguna forma de malaltia mental, com depressió, trastorns de l’estat d’ànim, abús de drogues, comportaments suïcides o trastorns alimentaris. A Catalunya, el departament de Salut ha activat el Codi Suïcidi per prevenir les temptatives de suïcidi.

PalmaL'Observatori del Suïcidi està elaborant un protocol per prevenir el suïcidi en els centres escolars, una guia sobre la conducta autolesiva infantil i juvenil i un altre protocol de detecció i intervenció en els centres de menors, segons ha explicat aquest dimarts la consellera de Salut, Patricia Gómez. Aquesta ha estat la resposta que li ha donat a la diputada d'El Pi, Catalina Pons, que demanava quina era l'estratègia de la Conselleria per abordar aquest tema.

Patricia Gómez ha explicat que a les Balears "se suïcida una persona cada quatre dies", una xifra que ha de fer reflexionar. Gómez ha detallat que l'Estratègia de Salut Mental és la que ha dissenyat l'Observatori del Suïcidi, dirigit per una psicòloga i creat l'any passat, amb 160 professionals.

A més d'un protocol per prevenir el suïcidi en centres escolars, també s'ha contractat una infermera gestora, especialista en salut mental, per coordinar els casos més complexos entre la salut mental i els equips escolars, i es posarà en marxa també un equip especialitzat a l'Institut de Salut Mental Infantil i Juvenil.

stats