Més pluja i vent a les Balears

A totes les illes estan activades l'alerta groga per les precipitacions i l'alerta taronja per fenòmens costaners  

El pas de la borrasca Glòria, que ja ha deixat quatre víctimes mortals a l'Estat, està provocant una situació de ventades i mala mar excepcional. La pluja i el vent continuaran sent els protagonistes d'aquest dimarts i les temperatures pujaran lleugerament.

Així, a les Balears es manté activa l'alerta taronja per fenòmens costaners i l'alerta groga per vent i pluja, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia. Els ports es mantenen tancats i s'han anul·lat els trajectes que s'havien previst. 

A Mallorca durant el matí predominarà el cel ennigulat amb pluges i ruixats que poden ser localment forts i constants i que podrien anar acompanyats de tempesta. A l'horabaixa la situació serà més suau i, tot i que hi podrà haver precipitacions ocasionals, el temps serà més estable. Les temperatures ascendiran lleugerament i oscil·laran entre els 9 i els 18 graus. El vent podria arribar als 80 quilòmetres per hora. 

A Menorca també hi haurà precipitacions persistents durant el dia que podrien ser localment fortes. Les temperatures estaran entre els 13 i els 17 graus i el vent també presentarà ratxes de vent fortes. A les Pitiüses hi haurà la mateixa tendència meteorològica que a la resta de les illes. 

Aquest dilluns les fortes precipitacions provocaren el desbordament dels torrents de Canyamel, Pina, Sencelles, Maria, Alaró, Son Crespí (Manacor), Siquia Reial (Santa Margalida) i Sant Llorenç i han causat, a hores d'ara, un total de 309 incidents. Les tasques dels serveis d'emergència de les Illes han aconseguit recuperar la normalitat als torrents de Canyamel, Siquia Reial i Sant Llorenç. A més, l'112 ha hagut d'atendre 244 incidents a Mallorca, 45 a Eivissa, 14 a Menorca i 6 a Formentera. 

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF