El Pi i el Partit Nacionalista Basc acorden establir estratègies conjuntes a Madrid i Brussel·les

Amb aquest pacte les Balears tindran veu en altres institucions i podran defensar interessos comuns

El Pi i el Partit Nacionalista Basc (EAJ-PNB) han arribat a un acord per establir estratègies conjuntes al Parlament Europeu, al Congrés dels Diputats i al Senat. Les cúpules dels dos partits s'han reunit aquest divendres al matí a Sabin Extea per començar a definir les línies d'actuació a les diferents institucions. Aquest acord consolida els llaços que uneixin les dues formacions que varen concórrer en coalició a les darreres eleccions europees, que varen ser el maig de 2019.

El president d'El Pi, Antoni Amengual, s'ha mostrat satisfet per l'acord "amb un partit amb el qual  mantenim una visió política similar". En aquest sentit, ha apuntat que amb l'acord "les Balears tindran veu en diferents institucions i podran unir esforços per defensar interessos comuns".

Per la seva banda, Izaskun Bilbao Barandica ha comentat que la trobada ha servit per "repassar i reforçar els mecanismes de cooperació estructurada". Ha recalcat també que s'han definit "instruments per millorar l'intercanvi d'informació i coneixement de les eines de seguiment de l'activitat del Parlament Europeu, així com una llista de temes prioritaris, tant per a Euskadi com per a les Balears, com per exemple "el turisme, el transport, el consum, la cultura i el multilingüisme", ha recalcat.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF