El Govern critica que la víctima de la Manada s'hagi jutjat "com si fos un dels agressors"

La portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, assenyala que comparteix la indignació dels milers de ciutadans que aquest dijous sortiren al carrer en conèixer la sentència

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha manifestat que des de l'Executiu es comparteix la indignació dels milers de ciutadans que aquest dijous han sortit al carrer després de fer-se pública la sentència que condemna a 9 anys per abús sexual els cinc membres de la Manada.

Costa ha volgut fer una reflexió "més genèrica"  arran de  la sentència i ha assegurat que "qualsevol  agressió  sexual és una  expressió  de violència masclista". A més, ha valorat la manca de determinació dels jutges davant el que consideren que és una manca de consentiment per part de la víctima.

Independentment dels tecnicismes polítics, que Costa ha assegurat que entrar a valorar-los no és la tasca ni del Govern ni dels ciutadans, "la víctima, sobretot en aquest cas, no ha de ser jutjada com si fos un dels agressors del delicte".

Finalment, la portaveu del Govern ha volgut quedar-se amb el missatge positiu que ha donat la ciutadania "dient prou a les violències masclistes". De fet, els fets soferts per la víctima de la Manada als s antfermins  de 2016 en són "una crua manifestació".

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF