Un 82,93% dels restaurants d'Eivissa ha reduït la seva plantilla aquest estiu

Un 58,47% només obre en temporada alta i el 41,26%, la resta de l'any

Un 82,93% dels restaurants d'Eivissa ha reduït la seva plantilla durant aquest estiu, segons recull una enquesta feta per l'Observatori de la Restauració de la Petita i Mitjana Empresa d'Eivissa i Formentera (Pimeef) a 206 petites i mitjanes empreses. Amb aquest percentatge es demostra la "repercussió que han tingut les restriccions d'aforament", ha apuntat la presidenta de l'Associació de Bars, Restaurants i Cafeteries de Pimeef, Veronica Juan, aquest divendres.

Segons Efe, un 58,47% dels entrevistats ha assegurat que només obre el restaurant en temporada turística i el 41,26%, durant tot l'any. Així mateix, un 33,33% ha vist minvats els seus ingressos més d'un 60%. També un 31,07% de les pimes entrevistades ha assegurat que els seus ingressos han caigut entre un 47% i un 60%, mentre que només en un 23,16% de les empreses ha baixat entre el 21% i 40%. En aquest sentit, només un 9,6% dels restaurants han vist com els seus ingressos han minvat menys d'un 20%.

Cal destacar, així mateix, que un 52,36% dels negocis són en propietat i el 45,03%, en lloguer. És per aquest motiu que demanen "ajudes de lloguer", per tal de facilitar la decisió d'obrir l'any que ve. A més, un 43,37% són urbans, seguits pels de platja, amb un 33,16%, i els d'interior, amb un 23,47%.



EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF