Els batles d'Eivissa defensen que els incompliments de la normativa sanitària són "accions puntuals"

La premsa estatal va publicar imatges en les quals mostrava que no es respectaven els protocols bàsics de prevenció de coronavirus

El Consell de Batles d'Eivissa, format pel president del Consell d'Eivissa i els batles dels cinc ajuntaments de l'illa, ha defensat aquest dimarts que les imatges publicades a la premsa estatal sobre incompliments de la normativa sanitària  del covid-19 mostren "accions puntuals" i ha destacat que l'illa "és una destinació segura". "Aquestes informacions no agraden perquè indiquen que a Eivissa no es compleixen les normes de prevenció, de dur mascareta i de mantenir les distàncies de seguretat, quan són casos puntuals", ha manifestat el president, Vicent Marí.

En aquest sentit, ha assenyalat que són "accions puntuals a determinades zones" i ha defensat que a Eivissa es fa "una bona feina" per prevenir contagis, com per exemple amb decisions com no obrir discoteques o tancar bars a les dues de la matinada, a més del "gran esforç" de les institucions per "controlar i vigilar" que es compleixi la normativa. "Sempre hi ha gent que no respecta la normativa, però Eivissa és una destinació segura i les dades estadístiques ho avalen", ha remarcat Mar. També ha recordat que a moltes parts d'Espanya on hi ha rebots el primer que es fa és tancar l'oci nocturn, una decisió que a Eivissa es va prendre molt abans " i que va ser "encertada", ha remarcat.

Respecte dels incompliments puntuals, Marí ha insistit que els mateixos eivissencs i les institucions de l'illa, els reproven i que aplicaran tots els mitjans al seu abans per perseguir-los. Abans de començar, el Consell de Batles ha rebut la visita de la consellera d'Interior, Isabel Castro, i de la directora de l'Escola Balear d'Administracions Públiques ( EBAP), Mercedes Riera, per abordar la realització de cursos per a policies locals a Eivissa a fi que no s'hagin de desplaçar a Mallorca.

En la reunió s'ha acordat que els ajuntaments tindran fins al mes de novembre per informar del nombre d'aspirants i a principi d'any es decidirà si finalment es duen a terme aquests cursos de l'illa. Per altra banda, el Consell de Batles també ha tractat el Pla 5, el pla insular d'obres i serveis, que repartirà sis milions d'euros a l'any entre els cinc ajuntaments, segons criteris de població, 62%, i territori, 37%. A aquesta partida s'hi sumaran dos milions d'euros que el Govern aportarà al Consell d'Eivissa.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF