Societat 19/12/2018

Educació traurà un total de 130 places de suport educatiu per a les oposicions del 2019

Els percentatges més elevats de places corresponen a professors de Secundària (460 places) i mestres d'Infantil i Primària (430)

Toni Crespí
2 min
Imatge d'arxiu

PalmaLa Conselleria d'Educació i Universitat ha presentat aquest dimecres l'oferta d'oposicions docents per al 2019. Com ja es va anunciar el passat mes d'octubre, es trauran un total de 1.080 places. Una de les novetats més destacables és l'àmplia oferta de suport educatiu, un total de 130 places, que corresponen a les especialitats de Pedagogia Terapèutica (53) i Audició i Llenguatge (31) a Primària i Orientació a Secundària (49). Els percentatges més elevats de places corresponen a professors de Secundària (460 places, el 42%) i mestres d'Infantil i Primària (430 places, el 39%).

"La voluntat de la Conselleria és incrementar la presència d'orientadors als centres de Primària, a més de consolidar els equips de suport de tots els centres educatius", ha manifestat el conseller d'Educació i Universitat, Martí March.

Un altre aspecte destacat de la convocatòria del 2019 és que torna a donar protagonisme a les places de Formació Professional, amb un total de 168 (115 a Mallorca, 20 a Menorca, 29 a Eivissa i 4 a Formentera). A més, cosa que no havia succeït en les dues anteriors convocatòries, també surten a oposició 10 places d'Inspecció Educativa.

Per illes, a Mallorca s'oferirà el 67,96% de les places (734), el 8,15%, a Menorca (88), el 20,83%, a Eivissa (225) i el 3,06%, a Formentera (33).

March ha destacat el gran nombre de places que s'ofereixen a Eivissa. "Aquesta illa és la que té el percentatge més gran d'interinitat; per tant, és fonamental treure aquest nombre de places per reduir el percentatge al màxim possible".

En aquest sentit, el conseller ha exposat que el principal objectiu de les oposicions és disminuir el percentatge de docents interins, que en aquests moments arriba a un 30%. March ha explicat que es va començar la legislatura amb un dels percentatges d'interins més elevats de l'Estat, concretament, un 37%. "La nostra feina va encaminada a assolir un percentatge d'interinitat que se situï en un 10%. Si tot va bé i aconseguim arribar a un acord amb els sindicats perquè hi hagi oposicions els pròxims cinc anys (fins al 2023), es podrà assolir aquest objectiu".

March ha assegurat que les oposicions són la millor mesura d'estabilitat per implantar millores pedagògiques educatives efectives. En aquesta línia, ha conclòs que "les oposicions no són un ERO, sinó tot el contrari. Des de l'inici de legislatura hem creat 1.500 places, la qual cosa suposa la millor manera de blindar l'escola pública. Amb un percentatge elevat d'interinitat és molt difícil consolidar l'estabilitat dels centres".

Criteris de baremació

Per altra banda, el conseller i la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, han informat de la modificació definitiva dels criteris de baremació en la convocatòria d'interins. Sánchez ha explicat que els interins podran sumar un màxim de 30 punts per la formació acadèmica (títols de graus, màsters, doctorats) i un màxim de també 30 punts per la formació permanent (cursos). Els docents podran sumar un màxim de 32 punts entre les dues formacions.

D'aquesta manera, la Conselleria rectifica la baremació que s'havia acordat en un primer moment, en la qual es donava més pes a la formació permanent (30 punts) i es reduïa la importància de les titulacions de grau, màsters i doctorats (10 punts).

stats