Societat 19/04/2021

Educació recomana no fer viatges d'estudis de final de curs fora de l'illa

La Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres ha publicat unes instruccions específiques sobre les activitats complementàries, les sortides escolars i les jornades de portes obertes

ARA Balears
2 min
Una de les aules d'un centre educatiu.

PalmaLa Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres del Govern balear ha recomanat aquest dilluns que no es facin viatges d'estudis de final de curs fora de l'illa de residència, per la incertesa de quina serà la situació epidemiològica d'aquí a uns mesos. Així ho han indicat en un comunicat en què s'expliquen les instruccions específiques sobre les activitats complementàries, les sortides escolars i les jornades de portes obertes dels centres educatius.

El document estableix que per fer les activitats complementàries (aquelles que realitzen els alumnes dins l'horari lectiu i que inclouen visites o excursions) s'hauran de seguir unes pautes tant en el transport com en el desenvolupament de l'activitat. Així, en el cas que s'hagi d'anar en un autocar, els alumnes d'educació infantil i primària s'hauran de separar els diversos grups de convivència estable i hauran de deixar dues fileres buides entre grup i grup. Amb els alumnes d'altres nivells educatius s'hauran de seguir les mateixes indicacions que al transport escolar.

Quant al desenvolupament de l'activitat, en educació infantil s'han d'organitzar per grups de convivència estable. Si hi participa més d'un grup, s'ha de mantenir la distància entre un grup i l'altre. En els altres nivells, els grups no poden superar la ràtio establerta segons el nivell d'alerta sanitària determinat a cada moment. Els alumnes han de portar màscara i mantenir la distància d'1,5 metres durant tota la sortida, i si hi participa més d'un grup, s'ha de mantenir la distància entre un grup i l'altre i no poden interactuar entre ells.

Per a les sortides escolars (les que tenen una durada superior a un dia, com els viatges d'estudis, colònies o intercanvis culturals), s'haurà de comptar amb l'autorització del consell escolar i del Departament d'Inspecció Educativa. També s'hauran de seguir les mateixes normes en el transport i en les activitats complementàries.

En el cas d'acampades i colònies, no es podran dur a terme quan l'illa es trobi en els nivells 2, 3 i 4 d'alerta sanitària. Ara bé, es podran dur a terme als nivells d'alerta O i 1. Pel que fa a les visites a museus, teatres o cinemes, hauran de seguir les indicacions específiques de cada lloc.

Pel que fa a les jornades de portes obertes, cada centre determinarà de quina manera es farà arribar la informació a les famílies, però la recomanació és utilitzar algun mètode audiovisual o de videoconferència perquè les famílies puguin conèixer les característiques i les instal·lacions del centre.

stats