Societat 03/12/2020

Educació prorroga per al segon trimestre les substitucions exprés per coronavirus

Fins ara, la Conselleria ha cobert amb aquesta fórmula ràpida 350 baixes

E. N.
1 min
Una escola de palma.

PalmaLa Conselleria d'Educació va acordar en la Mesa Sectorial d'aquest dimecres mantenir les substitucions exprés de docents per motius relacionats amb el coronavirus. A més, la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, va informar que fins ara s'han fet 350 d'aquestes substitucions a totes les Balears.

L'equip que fa aquestes substitucions el formen 55 docents, que cobreixen les baixes provocades per contagi o sospita de contagi de professors, o perquè hagin d'estar aïllats per contacte estret. Les baixes es cobreixen entre 24 i 48 hores després que els centres comuniquin una baixa per covid-19. Per part seva, el docent s'incorpora al centre corresponent el primer dia lectiu següent.

Cal recordar que tots els sindicats varen votar a favor d'aquesta mesura, que es va posar en marxa a final d'octubre. En les substitucions que no tenen a veure amb la pandèmia, el centre requereix el docent els divendres i el docent s'incorpora dimarts que ve. Amb aquest funcionament, si no s'habilitava un sistema més ràpid, hi havia centres que es quedaven sense substitut durant una setmana.

D'altra banda, la Conselleria va portar a la Mesa l'oferta pública d'oposicions que es preveu treure entre el 2022 i 2023, que seran un total de 1.162 places. Aquesta oferta encara ha de passar per acord de Govern. Cal recordar que l'Executiu balear va haver d'ajornar les oposicions docents del 2020 a causa del coronavirus, i preveu oferir les 1.144 places previstes per a l'any que ve.

stats