Societat 01/10/2020

Educació proposa permisos no retribuïts per als docents que hagin de tenir cura de malalts de covid-19

Per poder demanar aquesta reducció hauran de tenir un fill menor de 12 anys o estar a càrrec d'una persona que no pugui valer-se per ella mateixa

Ara Balears
1 min
Imatge de la reunió de la Mesa Sectorial d'Educació.

PalmaLa Conselleria d'Educació ha presentat aquest dijous a la Mesa Sectorial una proposta per donar permisos no retribuïts per poder garantir la conciliació laboral i familiar als docents no universitaris en cas que hagin de cuidar d'un malalt de covid-19, segons han informat en un comunicat. En el context actual, diuen, s'entén que els permisos i llicències que estan previstos a la llei "poden resultar insuficients per afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral".

Per això, des la Conselleria ha explicat que posen a disposició dels docents que acreditin que han d'atendre una persona amb covid-19 amb la qual convisquin una reducció especial de la jornada de treball, de caràcter no retribuït, del 50% o del 100% de la jornada, pel temps indispensable que duri la situació de quarantena. Segons han explicat en el comunicat, aquesta mesura és extraordinària i transitòria i té el suport de quatre agents socials, que han votat a favor de la proposta, i dos vots en contra.

Per poder demanar aquesta reducció, el docent ha de tenir un fill menor de 12 anys o estar a càrrec d'una persona que per raons d'edat, accident, malaltia o discapacitat no pugui valer-se per ella mateixa. A més, especifiquen que en el cas de les reduccions del 50%, l'horari s'ha d'acordar amb la direcció del centre. Una alternativa que contemplen a la reducció de jornada és la de fer teletreball si les tasques del docent ho permeten i no suposen la necessitat de substituir-lo.

stats