Educació ofereix 1.680 places més de Formació Professional que el curs passat

La Conselleria ha demanat als fons europeus vuit centres de FP integrals, que costarien uns 60 milions d'euros

La Conselleria d'Educació ha ampliat l'oferta de Formació Professional amb 1.680 places per donar resposta a la gran demanda que hi ha hagut enguany. A final de setembre ja es varen anunciar 27 cicles nous, 65 docents més i 990 places noves, i aquest dijous Educació ha informat d'una oferta extraordinària en 690 places que comportarà la incorporació de 17 docents més. Cal destacar que aquest curs hi ha hagut més del triple de sol·licituds que l'anterior, atès que s'ha passat de 5.000 a un total de 15.000. De fet, el conseller Martí March ha assegurat que el nombre de sol·licituds és "històric", així com la inversió en l'ampliació d'oferta.

Quant als alumnes matriculats, ja n'hi ha 3.000 més que el curs 2019-2020. L'augment de places s'ha fet en relació amb les llistes d’espera amb més demanda i els cicles amb millor inserció laboral (per sobre del 65%). Segons March, això ha estat possible gràcies a l'augment de la partida en Formació Professional, amb 889.987 euros. Aquest increment s’afegeix a la inversió d'11,7 milions d'euros que arriba a les Balears a través del Programa de Cooperació Territorial Extraordinari impulsat des del Ministeri d’Educació i Formació Professional. 

El conseller ha assegurat que mai no hi havia hagut tanta demanda per a la Formació Professional i que aquest "és un dels objectius d'aquesta legislatura". A més, ha anunciat que ha demanat als fons europeus 60 milions d'euros per construir vuit centres d'FP integrals. "Si volem millorar el nostre model turístic i obrir nous sectors, és evident que hem d'apostar pels nous centres integrats i especialitats d'FP per consolidar un model productiu més plural", ha defensat.

La família sanitària, la més triada

De les 690 noves places, 150 són presencials i 540 són a distància. Els cicles de la família de Sanitat són els més demandats, i en particular, el de Cures Auxiliars d'Infermeria i Emergències Sanitàries i Farmàcia i Parafarmàcia. També hi ha molta demanda a la família de Serveis Socioculturals a la Comunitat, i és per aquest motiu que s'ha augmentat l'oferta d’Integració Social i Atenció a la Dependència.

D'altra banda, també per increment de persones interessades, s'han ampliat les quotes d’FP dual de Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo i també un grup d'Estètica i Bellesa i els graus de Gestió Administrativa i Administració i Finances. Cal dir que el procés per matricular-se està obert fins dia 31 d'octubre, i a partir de llavors se sabrà quanta gent ha quedat a les llistes d'espera. 

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF