Societat 26/04/2022

Educació negocia amb l'Ajuntament de Palma la cessió de solars per fer nous centres

La Conselleria de Martí March ha presentat esmenes al nou PGOU perquè inclogui més terrenys per a infraestructures educatives

1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaLa Conselleria d'Educació està negociant amb l'Ajuntament de Palma que el nou Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU) del municipi inclogui solars per construir nous centres educatius. El conseller Martí March ha assegurat aquest dimarts al Parlament que han presentat esmenes al pla i que es reunirà amb el Consistori "per arribar a un acord en aquest sentit".

"No només demanam solars: hem invertit a Palma més de 15 milions d'euros" en infraestructures educatives, ha assegurat March. I ha afegit que enguany l'Ajuntament ha invertit 1,8 milions d'euros. Així mateix, ha avançat que "en les properes setmanes" sortirà la licitació d'un nou CEIP de tres línies amb 650 places a la zona de Son Ferragut que suposarà una inversió de nou milions d'euros.

March ha respost així a les crítiques de la diputada del Partit Popular, Marga Duran, que ha criticat que el nou PGOU "no hagi tingut en compte el pla d'infraestructures" malgrat els informes del 2016 i el 2022 "que demanaven 57 solars", ha assegurat. "Ni Truyol ni Hila els han fet ni cas", ha afegit Duran, que ha recriminat a March "no haver fet cap centre a Palma en vuit anys".

Per la seva banda, el conseller ha retret a la diputada popular que esmenàs l'article 105 de la llei educativa, que insta els ajuntaments i consells insulars a cedir solars per fer centres educatius. "I vostès què varen fer? Varen esmenar l'article i varen dir que només havien de col·laborar per posar solars. I més li diré, per posar centres concertats a l'estil Ayuso", ha criticat March, tot afegint que el PP "no ha fet res" quant a construcció d'instituts i escoles quan ha governat.

stats