Societat 29/10/2019

Dues o tres noves línies de bus duran alumnat de Batxillerat a l'IES de Sineu

Es tracta d'una demanda de vuit municipis, els quals n'assumiran les despeses amb la Conselleria i les famílies

Ara Balears
2 min
Reunió del conseller d'educació amb responsables de les diferents batlies

PalmaDues o tres noves línies d’autobús traslladaran l’alumnat de Batxillerat des dels municipis a l’IES Sineu. "La idea és que una part del cost l’assumeixi la Conselleria; l’altra part, les famílies, i una tercera, els ajuntaments", segons la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández.

Aquest dimarts s'han reunit a la Conselleria els batles de Sencelles, Sant Joan, Maria de la Salut, Llubí, Costitx i Ariany, a més dels regidors d’Educació de Petra i Lloret. Per part d’Educació, hi han participat el conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March; la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, a més de la cap del Servei de Comunitat Educativa, Maria Magdalena Quetglas.

Fernández ha explicat que “estam satisfets, perquè tots veim que estam fent passes cap a una solució”. Des de la Conselleria s’han exposat als ajuntaments les tres vies amb les quals s’estan treballant ara mateix. Actualment, ja hi ha una part d’alumnat de Batxillerat que puja a busos d’escolaritzacio obligatòria quan hi ha lloc buit; d'altra banda, la Direcció General de Mobilitat estudia si es poden ajustar tant les vies de tren com de busos d’aquests municipis als horaris de transport escolar, i finalment, es valora "la via que s’haurà d’adoptar a més curt termini, una proposta de contractació de dues o tres rutes que arribin a l’IES Sineu des dels diferents municipis”, ha afirmat la directora general.

En nom dels batles presents, segons ha informat la Conselleria, el batle de Maria de la Salut, Gabriel Mas, ha explicat que “la reunió ha anat molt bé. La Conselleria ens ha plantejat l’estudi de les rutes que poden cobrir els municipis que anam a l’IES Sineu. Ara el que s’ha de fer és el sondeig a l'institut a tot l'alumnat interessat a fer servir aquest servei, i així en sabrem el cost”.

Els ajuntaments han manifestat que estan convençuts d’aportar una part de la despesa i consideren que aquesta resposta a curt termini és adequada. Després faltarà cercar una solució més definitiva per al proper curs. A les reunions prèvies mantingudes des d’Educació amb els representants de l’AMIPA també es varen mostrar d’acord a assumir una part de la despesa.

Segons la normativa actual, la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca té la responsabilitat d’atendre les necessitats de transport de l’alumnat d’ensenyament obligatori, és a dir, Educació Primària i Educació Secundària. Per tant, l’alumnat de Batxillerat en queda exclòs.

Així i tot, quan als autobusos que transporten l’alumnat d’obligatòria queden places buides, es poden ocupar per alumnat de Batxillerat, però sempre condicionat que no hi hagi alumnat d’obligatòria que necessiti aquestes places.

L’IES Sineu rep alumnat de vuit municipis diferents. Per atendre les necessitats de transport de l’alumnat d’ensenyament obligatori d’aquests municipis a l’institut, actualment hi ha 12 autobusos a través de set rutes. En total, el servei atén 574 alumnes d’ensenyament obligatori.

A més, hi ha 102 alumnes que cursen Batxillerat (ensenyament postobligatori) a l’IES Sineu i que viuen als vuit municipis esmentats, també amb necessitat de transport. D’aquests, n’hi ha 42 que ocupen places buides als vehicles que transporten l’alumnat d’ensenyament obligatori. Per tant, queden un total de 60 que no poden gaudir d’aquest servei.

stats