Societat 08/11/2021

Educació inverteix 2,3 milions d'euros en mobiliari escolar aquest curs

El Govern crea el Col·legi per a l'Atenció Hospitalària i Domiciliària Maria Antònia Pascual

2 min
Una escola de les Balears.

El Consell de Govern ha autoritzat aquest dilluns la inversió de 2,39 milions d'euros per contractar el subministrament de mobiliari escolar els anys 2021 i 2022. L'import també preveu la despesa d'una possible pròrroga del contracte per a dos anys més, segons ha explicat la Conselleria d'Educació en un comunicat. Aquest mobiliari es destinarà als nous espais escolars arran de les construccions de nous centres i ampliacions previstes al llarg dels dos anys.

D'altra banda, també s'ha aprovat la creació del Col·legi per a l'Atenció Hospitalària i Domiciliària Maria Antònia Pascual. El centre atendrà alumnat d'Educació Infantil, Primària i Secundària que pateixi alguna malaltia que els obligui a passar un temps hospitalitzats o al domicili. Desenvoluparà les actuacions a l'Hospital Universitari Son Espases, al domicili particular dels alumnes i als centres educatius.

Fins a aquest curs, els alumnes en edat d'escolarització obligatòria dels centres sostinguts amb fons públics han rebut aquesta atenció educativa a través de l'Aula Hospitalària i del Servei d'Atenció Educativa Domiciliària (SAED) i les seves subseus a Menorca i a Eivissa i Formentera. El nou col·legi unifica els dos serveis en un únic equip multidisciplinari. S'anomenarà Maria Antònia Pascual en homenatge a la primera mestra que va tenir l'Aula Hospitalària i la que la va posar en funcionament dins l'antic Hospital Universitari Son Dureta el curs 1995-1996.

Ensenyament a distància

Per últim, el Consell de Govern ha aprovat el Decret pel qual es regulen els ensenyaments a distància i semipresencials, i estableix l'estructura, l'organització i el funcionament de l'Institut d'Ensenyaments a Distància de les Illes Balears (IEDIB). Actualment, l'IEDIB té 47 professors i 2.250 alumnes matriculats. Cada dia s'hi connecten entre 200 i 300 alumnes, que el 60% ho fa des d'un ordinador PC i el 40% restant ho fa des de la tauleta o el mòbil. A més, del total de l'alumnat que finalitza el curs, una mitjana d'un 75% aprova.

stats