Societat 16/11/2021

Educació implantarà un nou cicle d’FP de grau superior de Mobilitat Segura i Sostenible

ARA Balears
1 min
Imatge de la reunió.

PalmaLa Conselleria d’Educació i Formació Professional té previst implantar un nou cicle de grau superior d’FP de Mobilitat Segura i Sostenible al CIFP de Son Llebre. Així ho ha anunciat aquest dimarts el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, després de la reunió mantinguda aquest dimarts dematí amb els representants de la Federació Empresarial Balear del Transport de les Balears.

Baos ha afirmat que treballen perquè la implantació es pugui fer el curs 2022-2023, sempre que el Ministeri hagi aprovat el currículum d’aquests estudis. Aquest cicle, entre altres aspectes, donaria resposta a la manca de professionals docents per impartir estudis a les autoescoles.

El director general també ha anunciat que a partir del gener de l'any que ve es trauran totes les qualificacions associades a aquest sector professional, amb la qual cosa els treballadors que tinguin experiència podran tenir aquest reconeixement i, a més, contribuir a la formació de futurs professionals. En concret, hi ha tres qualificacions: conducció d’autobusos, conducció de vehicles pesants de transport de mercaderies per carretera i conducció professional de vehicles, turismes i furgonetes.

Per altra banda, també s'ha previst la signatura d'un conveni entre la Federació i el Centre d'Innovació de Formació Professional per tal de millorar la formació del professorat d’FP de les famílies corresponents. La reunió, feta a petició de la Federació, tenia com a objectiu explorar diferents vies per millorar la qualificació i professionalització del sector dels transportistes.

La Federació ha demanat un impuls al cicle, que actualment ja s’està impartint a l’IES Berenguer d’Anoia d’Inca de Transport i Logística. Es tracta d’un cicle dual de grau superior que ja és el segon curs que s’imparteix a les Balears.

stats