Societat 27/08/2020

Educació destinarà 800.000 euros als ajuntaments perquè reforcin la neteja de les escoles

Es concediran ajuts a través del Fons de Cooperació Local per a l'any 2021

Ara Balears
2 min
La Conselleria va aprovar a principis d'agost augmentar un 20% la partida per a la neteja dels centres que són de la seva competència.

PalmaLa Conselleria d'Educació destinarà 800.000 euros als ajuntaments per tal de reforçar la neteja dels centres d'Infantil i Primària que són de competència municipal. Segons ha informat en un comunicat, aquests doblers es concediran en ajuts a través del Fons de Cooperació Local per a l'any 2021. L'objectiu és agilitar-ne i facilitar-ne la tramitació.

Cal recordar que la pandèmia del covid-19 ha obligat a intensificar la higiene i neteja dels centres educatius de les Balears per garantir la protecció i seguretat de les persones que estudien i treballen a les escoles i instituts. Això significa que els consistoris hauran de fer una major inversió en la neteja dels centres educatius que en depenen.

La quantitat que es destinarà a cada ajuntament es determinarà en funció del nombre de centres que hi hagi i les necessitats extraordinàries de neteja que tingui cada municipi. La Conselleria assegura que està fent feina perquè també els centres concertats es puguin acollir a aquestes ajudes. En aquest cas, està previst incrementar el mòdul de funcionament de centres per reforçar la neteja i perquè puguin comprar els equips de protecció individual.

Ara per ara, Educació està valorant les peticions d'espais que els arriben dels diferents centres de les Balears, segons va informar el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, aquest dimecres en roda de premsa. Morante va concretar que uns quaranta centres de les Balears han demanat més espais i uns 12, més docents. La primera opció de la Conselleria és que els ajuntaments cedeixin espais i, en casos excepcionals, optarien per les aules modulars, que enguany preveuen posar-ne una trentena.

El 7 d'agost el Consell de Govern va aprovar destinar entorn de 6 milions d'euros per a les necessitats de neteja dels centres educatius, ja que la gestió d'aquest apartat depèn de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca. Aquesta partida inclou l'increment del 20% per necessitats extraordinàries derivades del covid-19.

stats