Societat 10/09/2020

Educació admet que hi haurà casos de covid-19 a les escoles però que hi ha protocols per respondre-hi

La Conselleria té constància de cinc professors que han donat positiu però els incidents durant el primer dia de curs han estat "mínims"

K. O.
1 min
El conseller d'Educació, Martí March, la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el director general de Planificació, Ordenació i Centres del Govern, Antoni Morante.

Palma"Sabem que tindrem contagis de coronavirus, però hi ha protocols per respondre-hi", segons ha explicat el director general de Planificació, Ordenació i Centres del Govern, Antoni Morante, durant una roda de premsa a la plaça dels Patins de Palma per valorar l'inici del curs escolar a les Balears. Morante ha assegurat que els incidents el primer dia d'escola han estat "mínims", fins i tot inferior a altres cursos malgrat que enguany s'ha fet esglaonadament. A Eivissa, però, un centre ha endarrerit l'inici per un cas de coronavirus i quatre professors de les Illes no han pogut anar a la feina perquè eren positius.

El conseller d'Educació, Martí March, també ha comentat que hi haurà casos de covid-19 als centres i que hi haurà problemes pedagògics a causa del nou format d'ensenyament marcat per les mesures sanitàries. El conseller ha afirmat, però, que els recursos educatius destinats enguany per afrontar el curs són "adequats" per ensenyar amb "qualitat".

March ha defensat, a més, que les ràtios a les aules seran "molt baixes" i que això permetrà "personalitzar" els processos pedagògics. March ha dit que "obrir les escoles era una necessitat, malgrat els temors". Els sindicats, en canvi, denuncien que el curs ha començat amb centres que superen el màxim de 20 alumnes per aula.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, també ha reconegut que són "conscients" que hi haurà "problemes" i que el curs serà "complex", però ha afirmat que "en sortirem tots junts". Enguany la presidenta i el conseller d'Educació no han visitat cap centre el primer dia d'escola per respectar les mesures sanitàries.

stats