Societat 08/07/2021

Els educadors socials de les Illes critiquen que Educació no blindi la seva figura als centres

La Conselleria preveu comptar amb un centenar de professors tècnics de serveis a la comunitat

ARA Balears
1 min
El PP no només vol ampliar les hores de castellà sinó que també denuncia 
 Un suposat adoctrinament a les aules catalanes.

PalmaLa Conselleria d'Educació preveu tenir en plantilla un centenar de professors tècnics de serveis a la comunitat (PTSC) el curs vinent, segons ha informat en un comunicat. Cinquanta provenen del programa Proa+ (programa per l'orientació, avanç i enriquiment educatiu), que ja es va posar en marxa el curs 2020-21, i uns altres 50 ja exercien des de fa anys als centres de primària.

Educació defensa que vol apostar per fer "estructural" aquesta figura dels PTSC als centres i en totes les etapes. Així justifica el fet d'haver posat punt final al programa –compartit amb la Conselleria d'Afers Socials– que implantava educadors socials com a tècnics d'Intervenció Sociocomunitària (TISOC) a 25 instituts.

Per la seva banda, el Col·legi d'Educadors i Educadors Socials de les Balears ha criticat aquesta decisió perquè els PTSC no solament poden ser educadors, sinó que també poden optar a la plaça treballadors socials, psicòlegs, pedagogs, psicopedagogs i antropòlegs socials. A més, defensen que ells són els professionals amb "els coneixements, eines, habilitats i tècniques en els contexts socials i educatius".

Per la seva banda, Educació s'ha compromès a debatre a la Mesa sectorial que els 25 PTSC que exerciran als centres de secundària siguin educadors socials o treballadors socials. També asseguren que la Llei d'Educació "preveu un tractament diferencial" de la figura d'educador social i "la Conselleria assumeix el compromís de treballar amb el Col·legi el desplegament d'aquesta figura".

stats