Societat 01/10/2020

El Govern destina 1,2 milions d'euros als centres educatius més vulnerables

El Ministeri d'Educació invertirà dos milions d'euros en el programa PROA+

Catalina Riera
2 min
Els alumnes del CEIP Aina Moll entren a l'escola amb la mascareta i complint amb la distància de seguretat

PalmaEls centres educatius més vulnerables de les Balears tindran aquest curs 2020-2021 un pressupost de més de tres milions d'euros finançat a través del Programa d'Acompanyament Escolar (PAE) i el programa PROA+. D'aquesta partida, el Govern en cobreix 1,2 milions a través del PAE, mentre que els dos milions restants els hi invertirà el Ministeri d'Educació i Formació Professional. "Es tracta d'un cofinançament combinat entre la Conselleria i el Ministeri perquè ningú quedi enrere", ha dit el conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, en una roda de premsa en la qual han presentat les característiques del programa PROA+, destinat a l'orientació, l'avanç i l'enriquiment educatiu per a aquest curs.

El programa tindrà tres línies d'actuació. La primera està dirigida als alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu, ja sigui per reforçar aprenantges bàsics o la incorporació plena al ritme de feina ordinària, entre d'altres. En concret, va dirigit als alumnes de cinquè i sisè de Primària, així com als d'Educació Secundària Obligatòria. Aquest PAE serà finançat per la Conselleria amb un 1,2 milions d'euros, però també rebrà 500.000 euros de PROA+ i 150.000 de fons socials europeus.

Així mateix, la segona línia permet ampliar el nombre d'educadors socials. En aquests moments a les Balears n'hi ha 25 i se n'hi incorporaran 26 més. Per tant, hi haurà un total de 51 professionals a totes les illes. En concret, "es podran atendre uns 40 centres amb educadors socials", segons ha exposat la directora general de Primera Infància, Innovació i Recerca, Amanda Fernàndez, qui també ha destacat que els educadors "podran atendre un o dos centres com a màxim, tant a la pública com a la concertada". A més, a diferència dels que s'havien implantat fins ara, també podran actuar a centres de Primària. Cal destacar que els centres que ja disposen d'un educador social contractat per la Conselleria en queden exclosos.

La tercera línia del programa està dirigida únicament als centres públics. L'objectiu és que puguin contractar un o diversos serveis per reforçar les mesures d'organització del pla de contingència del centre amb la contractació d'una empresa o professional per treballar aspectes concrets. L'aportació econòmica que fa la Conselleria és d'un màxim de 15.000 euros.

Cal recordar que el curs passat hi va haver 277 centres educatius que varen demanar el PAE, "233 dels quals eren públics i 44, concertats", ha exposat March. Enguany, els que vulguin accedir a aquests ajuts hauran de fer la sol·licitud per via telemàtica.

stats