L'economia circular podria reformular el sector turístic de les Balears

El pla presentat es basa en tres pilars: la gestió dels recursos disponibles, la modernització dels processos interns i l'ampliació dels grups d'interès

L'economia circular podria reformular el turisme de les Balears, ja que permet activar palanques d'eficiència, innovació i sostenibilitat. Aquesta és una de les conclusions que s'han tret de l'iMeeting Live de la Fundació Impulsa, Circularitat hotelera i competitivitat, la reformulació responsable del turisme.

Es tracta d'un "repte ambiciós que no disposa de referències globals i que suposa una oportunitat per reformular el turisme", ha destacat el director tècnic de la Fundació Impulsa, Antoni Riera. En concret, el pla que s'ha presentat es basa en tres pilars estratègics: la gestió dels recursos disponibles, la modernització dels processos interns i l'ampliació dels grups d'interès, com per exemple els treballadors, proveïdors i clients. Riera ho té clar: "Les companyies hoteleres disposen d'un instrument que els facilitarà abordar la presa de decisions sobre els actius i processos afectats per la noció de circularitat, a més d'implantar bones pràctiques i identificar indicadors clau sobre el procés de la seva estratègia circular".

Cal destacar que aquest marc proposa un set de 13 pautes de circularitat, 125 línies d'acció i una bateria de 81 indicadors clau perquè les companyies triïn com fixar i monitorar el seu progrés circular. "Tenim l'oportunitat única de liderar la transició a l'economia circular amb les nostres decisions, fer palanca en la nostra competitivitat i contribuir a millorar la salut dels ecosistemes sobre els quals basam la nostra activitat", ha dit la CEO del Grup Iberostar, Gloria Fluxà.

EDICIÓ PAPER 05/12/2020

Consultar aquesta edició en PDF