Publicitat
Publicitat

eDreams tanca el seu primer dia a borsa amb fortes caigudes

El preu de les accions de l'agència de viatges es desploma un 4,29% 

L'agència de viatges en línia eDreams Odigeo ha tancat el seu debut a la borsa aquest dimarts a un preu de 9,81 euros per acció, fet que suposa una caiguda del 4,29%. El preu de sortida havia estat fixat en 10,25 euros, en el que és la tercera sortida d'una companyia al mercat borsari espanyol des de començament d'any.

L'agència de viatges cotitza sota el símbol 'EDR' i ha mogut 15,44 milions de títols durant la sessió, un volum efectiu d'uns 153 milions d'euros. Les accions han oscil·lat entre 9,4 i 10,2 euros, fet que suposa una caiguda del 2,85% respecte al preu de sortida. De fet, minuts després de la seva sortida a cotització, els títols d'eDreams Odigeo reculaven gairebé un 6,2%, i cotitzaven a 9,6 euros al mercat continu.

Tot i això, el fundador i conseller delegat d'eDreams Odigeo, Javier Pérez-Tenessa, confia que el valor tornarà a pujar, ja que "existeix una revolució tecnològica espectacular i la gent ha deixat d'acudir a les agències tradicionals". 

Pérez-Tenessa ha estat l'encarregat de fer el tradicional toc de campana a les 12.00 hores a la Borsa de Madrid que ha marcat el començament de la cotització de la companyia.  eDreams Odigeo preveu assolir un creixement de dos dígits en el mercat espanyol de cara el 2014, segons ha explicat el seu fundador.

Pérez-Tenessa ha explicat que els inversors han desemborsat 433 milions d'euros. Entre aquests inversors, n'hi ha d'"anglesos, francesos i americans", tot i que també la "demanda espanyola ha estat forta". L'empresa està valorada en uns 1.500 milions d'euros.

L'operació s'ha estructurat en dues fases mitjançant l'emissió de 4,8 milions d'accions noves (OPV), oferta amb la qual la companyia esperava captar uns 50 milions d'euros, i l'emissió de 31,8 milions d'accions existents (OPS) en mans dels seus actuals accionistes.

La companyia ha tret al mercat un 35% del seu capital, del qual assegura haver col·locat gairebé la totalitat. D'aquesta manera, els fons d'inversió Permira i Ardian i altres inversors controlaran gairebé més del 50% de la societat, excepte una petita part, que és en mans de l'equip directiu. 


PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF