Durant l'estat d'alarma es varen anul·lar 3.600 mamografies preventives

La coordinadora de l'estratègia per fer front al càncer a les Illes ha explicat que aquest retard ha obligat a replantejar la periodicitat d'aquestes proves

Durant els tres mesos d'estat d'alarma es varen anul·lar a les Balears 3.600 mamografies preventives, que serveixen per detectar de manera precoç els tumors de pit entre les dones. Segons ha informat  Diario de Mallorca, aquesta suspensió ha provocat que es plantegi la periodicitat d'aquestes proves. 

La coordinadora de l'estratègia per fer front al càncer a les Illes, Carmen Sánchez-Contador, ha explicat que aquest retard ha obligat a replantejar la periodicitat d'aquestes proves. Segons la responsable assistencial, ara es fan cada dos anys i és probable que es passin a fer cada tres anys. 

Sánchez-Contador explica que totes les cites s'inicien de manera telefònica per evitar una major transmissió i el temut col·lapse assistencial. "Se'ls recomana que vinguin soles o que els seus acompanyants els esperin fora, i els advertim que el temps entre pacient i pacient s'ha allargat per la neteja i mesures de seguretat que cal adoptar". La coordinadora també ha assegurat que al voltant d'un 10% de les dones citades no hi acudeix.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF