Societat 20/11/2019

Dues noves connexions uniran Palma i Marratxí

El torrent Gros separa els dos municipis i el carrer d'Aragó és l'únic pont, per això el Consell de Mallorca impulsarà els projectes

Ara Balears
1 min
Pont del Torrent Gros al Pont d'Inca.

PalmaEl Consell de Mallorca construirà dos nous ponts que milloraran la connectivitat entre Palma i Marratxí, perquè actualment el torrent Gros separa els dos municipis i només es pot passar a través del pont del carrer d'Aragó. Concretament, la institució ha adjudicat, i preveu començar-ne les obres el 2020, un projecte per unir la barriada palmesana de la Indioteria amb els nuclis urbans de la Cabana i Son Buc, a Marratxí. Es tracta d'un pas elevat per a vianants i ciclistes.

L'altre projecte preveu connectar Son Cladera i la Cabana a través d'un pont que tindrà un espai per a ciclistes i vianants. El torrent Gros fa de llindar entre Palma i Marratxí, i històricament ha suposat un problema de connectivitat entre els nuclis urbans. Per això, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, es va reunir amb el batle de Palma, José Hila, i el batle de Marratxí, Miquel Cabot, per parlar sobre la millora dels serveis que hi ha als dos municipis.

Ara es vol fer una comissió tècnica entre els ajuntaments de Palma, Marratxí, Llucmajor i Calvià, a més del Consell, perquè les administracions treballin amb una visió "conjunta" que permetin crear noves connexions entre els municipis i que es gestionin amb una perspectiva metropolitana.

stats