Donen positiu dos dels migrants que varen arribar en pastera a Mallorca

De les 93 persones que arribaren aquest cap de setmana, quatre han donat positiu en covid-19 

Dos dels migrants que varen arribar aquest cap de setmana en pastera a Mallorca (a ses Salines i Cala Màrmols) i que estan sota custòdia policial a Manacor han donat positiu en coronavirus, per la qual cosa tant ells com els seus contactes quedaran aïllats fent quarantena en un espai habilitat pel Govern balear, segons ha informat l'agència Efe.

Atès que estan contagiats, s'ha activat el protocol previst per a aquests casos i faran la quarantena amb presència policial i sota la supervisió de les autoritats sanitàries en un espai coordinat per l'Executiu balear amb la implicació de la Delegació del govern en matèria de seguretat i desinfecció.

En total, vuit pasteres amb 93 migrants varen arribar a les costes balears el passat cap de setmana, cinc de les quals a diferents punts de Mallorca (dues a l'illa de Cabrera) amb almenys 57 persones a bord que varen ser detingudes. Les altres tres embarcacions, amb 36 migrants, varen arribar una a la costa d'Eivissa i dues a la de Formentera.

Dels 93 migrants detinguts després de la seva arribada en pastera a les Illes aquest cap de setmana, quatre han donat, de moment, positiu en coronavirus i resten aïllats juntament amb els seus contactes.

Amb aquestes dades, aquest 2020 han arribat ja 26 pasteres a les Balears amb 316 persones. En tot el 2019 varen arribar al litoral balear 41 embarcacions amb 507 immigrants, però fins al 5 d'agost d'aquest any només n'havia arribat una amb dos ocupants.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF