Dos detinguts el segon dia de la fase 1 a les Balears

Els cossos policials varen fer gairebé 200 propostes de sanció aquest dimarts

El segon dia de fase 1 a les Balears es va saldar amb la detenció de dos homes, un a Eivissa i un altre a Mallorca. La Policia Local de Santa Eulària del Riu va arrestar un ciutadà per no fer cas als agents i negar-se a identificar-se, mentre que la Policia Local de Manacor va detenir un conductor de 32 anys que acumulava quatre propostes de sanció. L'individu circulava amb el seu cotxe sense causa justificada i més tard va reconèixer i que havia sortit a passejar.

D'altra banda, els cossos policials varen posar 191 propostes de sanció per desobediència a les Illes Balears a persones que incomplien les restriccions acordades al Reial Decret 463/2020 pel que es declara l'estat d'alarma. D'aquestes, 74 es varen registrar a Palma; 32, a Eivissa; 4, a Ciutadella i 3, a Maó. Aquestes xifres, segons informa la Delegació del govern espanyol a l'Arxipèlag, suposen un descens respecte de les multes comptabilitzades dies anteriors a l'entrada en la fase 1 de Mallorca, Eivissa i Menorca.

Així mateix, continuen en marxa els controls als aeroports. A Son Sant Joan, a Palma, es va registrar l'arribada de 220 passatgers aquest dissabte, mentre que 444 varen sortir de l'illa. L'aeròdrom d'Eivissa va rebre 51 viatgers en un vol d'entrada i 119 van sortir en dos vols. L'aeroport de Menorca va comptabilitzar l'aterratge de 60 persones i la sortida de 41 en quatre vols programats.

També es mantenen alguns controls de trànsit a les Balears. En els diferents punts de vigilància establerts, la Guàrdia Civil va identificar durant aquest dimarts més de 6.000 persones i 4.000 vehicles.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF