Societat 07/02/2019

Dos detinguts per organitzar matrimonis ficticis amb estrangers per doblers

Les investigacions començaren a finals de gener

1 min
Façana de l'Ajuntament de Marratxí.

Agents de la Policia Nacional han detingut a Marratxí dos homes d'origen indi, de 34 i 35 anys, per un delicte de falsedat documental i immigració il·legal, després de descobrir que volien celebrar un matrimoni il·legal, pel qual haurien pagat a una dona espanyola.

Les investigacions començaren el passat 23 de gener, després que el Jutjat de Pau de Marratxí comunicàs que una parella havia iniciat els tràmits per contreure matrimoni. Ell era indi i ella era espanyola. Ambdós acudiren al jutjat acompanyats d'un intèrpret de nacionalitat índia, segons ha informat la Prefectura Superior de Policia de Balears en un comunicat.

La Policia tenia constància de la celebració de matrimonis ficticis entre ciutadans de l'Índia i espanyols en seus de jutjats de pau allunyats de Palma, per tal d'evitar els controls. També hi havia moviment al Registre de Parelles Estables. Per aquest motiu, es decidí començar una investigació per determinar si l'home i la dona que havien acudit a Marratxí participaven en aquests fets.

Els investigadors esbrinaren que el seu 'modus operandi' consistia a oferir entre 2.000 i 3.000 euros a dones amb dificultats econòmiques a canvi de contreure matrimoni amb un ciutadà estranger, indi, en aquest cas.

Després de saber que el matrimoni pactat s'havia de celebrar aquest dimecres al Jutjat de Pau de Marratxí, els agents varen establir un dispositiu per identificar i detenir els responsables per un delicte de falsedat documental i afavoriment de la immigració il·legal. Els dos homes varen ser detinguts i la dona va ser identificada.

stats