El contracte dels docents interins que fan substitucions finalitzarà el 30 de juny, per llei

Ho recull l'article 2.5 de la Llei òmnibus, que s'acaba de publicar al BOIB, que farà efectives les pagues d'estiu a través d'una indemnització

"Fins ara s'ha fet així i, lluny d'arreglar la situació, la fan més sòlida amb una llei aprovada pel Parlament". Són paraules de Pere Pol, responsable d'ensenyament públic de l' STEI davant l'article 2.5 apartat B de la Llei òmnibus que s'aprovà el passat 12 de juny al Parlament de les Illes Balears i acaba de sortir publicada al Butlletí Oficial de les Illes Balears ( BOIB).

La llei recull una modificació  de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears on, a causa de la directiva estatal, els substituts dels docents interins hauran de cessar el contracte el 30 de juny. Ara bé, a través d'aquest canvi es permet pagar els mesos d'estiu a través d'una indemnització, tot i que no es cotitzarà la Seguretat Social.


" Si es tracta de substituir personal funcionari docent amb reserva del seu lloc de feina o en situació de llicència, quan aquest s'hi reincorpora i, en tot cas, com a màxim, fins al 30 de juny de cada any, amb la meritació corresponent de les pagues extraordinàries i de les vacances", resa l'article.

Per la seva banda, Alternativa ha demanat aquest dimecres durant la Mesa Sectorial com i quan es farà efectiu el pagament de l’estiu dels interins amb 5’5 mesos treballats i la Conselleria ha informat que estan treballant perquè es faci efectiu dins el mes de juliol dins la nòmina o amb una nòmina complementària i que es farà d’ofici, és a dir, no cal presentar cap petició.

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF