Una dona assassinada per la seva parella a València

La policia ha detingut l'home com a principal sospitós del crim de la jove, de 30 anys

Ara
2 min
Agents de la Policia Nacional

BarcelonaEs deia Cristina i tenia 30 anys. La seva parella, un home de 35 anys, va matar-la presumptament a casa seva a València a ganivetades, segons va explicar a Europa Press fonts de la investigació. Agents de la Policia Nacional, alertats per la mare de la víctima, van trobar-la ahir morta al pis i van detenir la seva parella com a principal sospitós del crim, que s’investiga com un nou cas de violència masclista. Des de principi d'any, han mort 38 dones a Espanya a causa d’aquesta xacra.

El detingut està ingressat a l’hospital després de lesionar-se quan intentava baixar pel pati interior de l’edifici on vivien. El van trobar els treballadors d’un restaurant situat als baixos del bloc, i ell els va assegurar que havia intentat entrar a robar a la finca i que havia caigut. Els empleats van alertar llavors la policia i els agents van detenir-lo per robatori i el van traslladar a un hospital. Després de prendre-li declaració, va ser posat en llibertat, tot i que es va quedar a l’hospital ingressat per les ferides.

Ahir dissabte, però, la mare de la víctima va trobar-la a faltar i va anar al pis, on va trobar el cos de la dona. La policia va tornar a l’hospital i va tornar a detenir l’home, en aquest cas com a presumpte autor del crim.

Un barri “consternat”

Ahir, al saber-se la notícia, la xarxa va omplir-se de missatges de condol. La dona, que treballava a l’empresa familiar dedicada a inversions immobiliàries, era membre activa d’una comissió fallera a València. Els responsables de la Junta Central Fallera van mostrar-se “absolutament consternats” pel crim masclista i van traslladar tot el suport a la família i amics, i als companys de la falla Maestro Gozalbo, de la qual era fallera la víctima.

El president de la falla Maestro Gozalbo - Conde de Altea, Miguel Prim, va explicar a Efe “el malson” que vivien tots els que la coneixien: “Era col·laboradora i sempre tenia un somriure per a tothom quan entrava al casal”.

Amb el crim d’ahir a València són 38 les dones que han mort el 2021 a Espanya a mans de les seves parelles o exparelles, segons les xifres que ofereix el ministeri de l’Interior. L’última assassinada va ser una dona a Cadis a mans de la seva exparella. En aquell cas, l’home tenia denúncies prèvies per maltractament que havia presentat una altra dona. Aquell crim va deixar tres menors orfes de mare.

stats