SOCIETAT
Societat 03/06/2013

De mestre budista 'shaolin' a assassí confés

Juan Carlos Aguilar, el primer mestre occidental d'arts marcials entrenat al monestir budista de Shaolin, ha confessat a l'Ertzaintza haver matat una dona i agredit una altra

Agències
2 min

BilbaoFins aquest diumenge Juan Carlos Aguilar era un reconegut mestre d'arts marcials, el primer d'occident entrenat al monestir budista Shaolin. Aquest dilluns, és l'home que ha deixat una dona en estat de coma després d'una brutal agressió, i l'assassí confés d'una segona víctima. L'Ertzaintza analitza ara restes humanes trobades al seu gimnàs de Bilbao per comprovar si són humanes, mentre que el detingut hauria confessat haver matat una dona la setmana passada, segons han confirmat a Europa Press fonts properes a la investigació.

Tot va començar aquest diumenge quan, a quarts de quatre de la tarda, un home va trucar la policia afirmant que havia vist un home obligant una dona a entrar en un immoble de la capital. L'home era Juan Carlos Aguilar, de 47 anys, excampió d'Espanya de kung-fu i famós per ser el primer occidental reconegut com a mestre Shaolin. En entrar al seu gimnàs, decorat com un temple budista, la policia va trobar una escena dantesca: una dona lligada de mans, peus i coll, en un estat tan crític que quan va ingressar a l'hospital estava ja en coma. La dona, una prostituta de 29 anys natural de Nigèria, segueix en coma en un hospital de la ciutat.

Arran l'incident i la posterior detenció del mestre d'arts marcials, acusat de ser el suposat autor de la brutal agressió, la policia va procedir a fer un minuciós escorcoll del gimnàs i va trobar restes òssies, possiblement humans. Les restes òssies es trobaven en bosses de plàstic. Aquest dilluns ha acudit al gimnàs un vehicle d'una funerària, el que apunta que les restes són humanes, tot i que es desconeix si pertanyen a una o més persones. Els investigadors han buscat també restes a la ria de Bilbao i han escorcollat l'habitatge del detingut, així com altres llocs en què va estar en les últimes hores, a la recerca de proves que ajudin a aclarir aquest cas, del que s'ha decretat el secret de sumari. "Hi ha un ampli dispositiu per diferents punts de Bilbao, també amb gossos, per intentar trobar més restes", ha assenyalat aquest dilluns Lucio Cobos, subdirector de la policia basca. Aquest dilluns Aguilar hauria confessat a la policia que la setmana passada va agredir una altra dona, a la qual va causar la mort.

El detingut, conegut a Bilbao, compta amb antecedents policials, però que no tenen res a veure amb aquest tipus de fets, i l'Ertzaintza intenta confirmar si seguia o no algun tractament per problemes psicològics, segons ha explicat el sotsdirector de l'Ertzaintza. Juan Carlos Aguilar es va fer famós a finals dels anys 90 per haver estat el primer occidental a ser reconegut com a mestre shaolin, i com a tal va aparèixer en ràdios, diaris i televisions. En alguna de les entrevistes concedides Aguilar parlava de les arts marcials com a via per al "control de les emocions".

stats