Societat 04/11/2020

Dolor, condemna i rebuig pel tercer crim masclista a les Balears aquest 2020

Diferents autoritats públiques de les Illes han manifestat indignació per l'assassinat d'aquest dimarts a Palma

Ara Balears
2 min
L'Ajuntament de Palma ha fet un minut de silenci per mostrar el rebuig davant aquest assassinat.

PalmaDiferents autoritats públiques de les Balears han manifestat rebuig davant el darrer crim masclista confirmat a les Balears. La dona de 32 anys assassinada per la seva parella al barri del Secar de la Real, a Palma, és la tercera dona morta per violència masclista a les Illes aquest 2020.

La delegada del govern espanyol a les Illes, Aina Calvo, ha mostrat "absolut rebuig i condemna" per aquest nou crim masclista a l'Arxipèlag: "Una altra dona ha estat assassinada a Illes Balears. No podem defallir, la lluita contra aquesta xacra social continua i tots ens hi hem d'implicar. És imprescindible actuar units, totes les administracions i tota la ciutadania", ha dit Calvo, qui ha afegit que "els quatre fills de la parella queden en una situació complicadíssima emocionalment".

Minut de silenci davant del Consolat de Mar.

Una de les primeres persones a denunciar la notícia ha estat la presidenta del Govern, Francina Armengol: "El masclisme assetja, colpeja i torna a matar. Una altra dona assassinada per la seva parella a Palma. És insuportable tant de dolor. No aturarem fins a erradicar aquesta xacra, però només ho aconseguirem junts, implicant-hi tota la societat. El meu condol a la seva família", ha expressat Armengol a Twitter.

El PSIB també s'ha volgut sumar a les mostres de dolor i ha

Aquest dimecres a les 12 h ha tingut lloc un minut de silenci davant l'Ajuntament de Palma i a les portes del Consolat de Mar. Membres de Cort i del Govern s'hi han concentrat per mostrar públicament el rebuig unànime davant aquest assassinat.

Per la seva banda, el Lobby de Dones de Mallorca ha lamentat aquest nou crim masclista, tan sols 19 dies després de l'assassinat d'una altra dona a Peguera. "És cert que ens falten paraules davant aquesta tragèdia col·lectiva, però és necessari seguir les nostres manifestacions, concentracions, escrits i silencis. No podem contribuir que no sigui visible el que passa", han subratllat.

stats