El documental 'Overbooking' es projectarà per tercera setmana consecutiva a l'Augusta

Produït per MallorcaDocs, el projecte es va estrenar el divendres 25 de gener i omple la sala diàriament

La Sala Augusta projectarà per tercera setmana consecutiva el documental 'Overbooking', que retrata el  sobreturisme  a l'illa de Mallorca. El seu guionista, Luis   Ansorena, explica a l'ARA Balears que "ens ha sorprès molt l'interès que suscita, també a Eivissa i Menorca on  estam  gestionant les dates per projectar-lo".

Després de vendre totes les entrades per als primers 14 dies a taquilla, el cinema de Palma ha decidit exhibir la cinta fins al 14 de febrer en dues sessions diàries i a la seva sala més gran, segons informen els seus creadors.  D'aquesta manera, es podrà veure cada dia a les 20.25 i a les 22.00 hores.

Produït per  MallorcaDocs , el projecte es va estrenar el divendres 25 de gener i està omplint la sala diàriament. "El problema de la saturació turística és un comú i per això, tot i només parlar de Mallorca,  interessa  a la resta d'illes", diu  Ansorena .

“Mallorca ha estat sempre un dels referents del turisme industrial, però això que hem creat s’ha girat en contra nostra”,   reflexionava  a l'ARA Balears Joe Holles, productor executiu. Després de tres anys fent-hi feina, l’equip vol que el resultat es vegi a Mallorca, però són conscients que per poder recuperar la inversió hauran de mirar més enllà de les Illes.

“Creim que aquest documental pot interessar molt en altres països europeus, als Estats Units i a Sud-Amèrica, perquè poden arribar a tenir els mateixos problemes o perquè són d’allà els turistes que visiten les Illes”, explicaven. També afirmaren que “volem que quan un turista llegeix el grafit ‘Guiris go home’ entengui què hi ha darrere de tot això”.

‘Overbooking’: retrat del sobreturisme

EDICIÓ PAPER 15/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF