Societat 22/10/2019

Els docents de Menorca exigeixen al Govern la retirada de l'obligació del registre d'entrada

Qualifiquen de “discriminatori” el tracte que dona als docents de l’àmbit universitari perquè no se’ls requereix registre d’entrada i sortida

Ivan Martín
2 min
La Junta de Personal Docent no Universitari ha traslladat les seves reivindicacions a la conselleria balear d'Educació.

MaóLa Junta de Personal Docent no Universitari de Menorca ha demanat a la Conselleria d’Educació del Govern balear la retirada immediata de l’obligació de registrar l’entrada i la sortida dels centres educatius als docents. Consideren que aquest control ja el feien els equips directius dels centres, i que, tal com s’articula a la Llei de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, ha de ser objecte de negociació, tenint en compte que aquesta regulació afecta de manera inequívoca les condicions de treball dels docents.

A més, la Junta de Personal assegura que el decret aprovat per l’executiu autonòmic es refereix als col·lectius que s’acullen a l’Estatut Bàsic del Treballador, no als inclosos a l’Estatut de l’Empleat Públic. De fet, denuncien que l’esmentat decret troba la seva raó de ser en l’excés d’hores extraordinàries dels treballadors, les quals no són remunerades. Els docents creuen que es tracta d’una mesura fiscalitzadora i de control. D’altra banda, manifesten que el sistema de fitxatge obvia tota la feina de no permanència al centre, com la preparació de classes, la correcció d’exàmens o els viatges d’estudis, entre d’altres. Finalment, qualifiquen de “discriminatori” el tracte que dona als docents de l’àmbit universitari, perquè no se’ls requereix registre d’entrada i sortida.

Altres demandes

L’òrgan educatiu també ha traslladat el seu posicionament contrari a la ingerència política a les aules dels centres educatius per part dels partits polítics. Reivindiquen l’agilització dels tràmits burocràtics per a la construcció d’infraestructures urgents com el Conservatori de Música i Dansa de Menorca, el CEIP Mare de Déu del Toro del Mercadal i l’Escola d’Adults de Maó. La Junta de Personal sol·licita que es reprenguin les reunions informatives dels sindicats amb el delegat territorial d’Educació, Joan Marquès, i que s’augmenti la dotació d’auxiliars tècnics educatius a l’illa. Per últim, reclamen a la Conselleria el compliment íntegre de l’Acord Marc 2015 i que es convoqui a mesa els sindicats per negociar un nou acord de millores sociolaborals que està pendent de convocar-se des del curs passat. També rebutgen l’obligatorietat de posar totes les places en el procés d’adjudicació de destinacions provisionals.

stats