Societat 11/09/2019

El professorat mostra el seu malestar pel sistema de fitxatge

Educació assegura que està en proves i que a l'octubre es corregiran les deficiències que hi hagi

Maria Fuster
2 min
El professorat pot fitxar utilitzant el seu mòbil

PalmaPer primer any, el professorat haurà de fitxar per entrar i sortir de la seva feina, cosa que ha generat malestar, segons expliquen diferents docents i denuncia l'STEI. Des de la Conselleria d'Educació, el director general, Antoni Morante, assegura que el sistema està en proves i que el mes d'octubre se'n corregiran les possibles deficiències.

Catina March, professora de Secundària, assegura que el centre els ha comunicat que han de fitxar cinc minuts abans o cinc minuts després de l'entrada i sortida, establertes a les 8 h i a les 14 h respectivament. "I si arribes a les 7.20 h, o surts a les 15.30 h, com passa moltes vegades?", afirma. En aquest sentit, també es manifesta un altre docent. "Mai tenc cinc minuts, a l'entrada et trobes un munt de pares. No ho veig viable, des del primer dia es veu que no funciona, caurà pel seu propi pes", assenyala Joan Saura, qui també comenta que "és kafkià, ja que has d'estar pendent de 50.000 coses i el darrer que fas és pensar a treure el mòbil, que per cert està prohibit per als alumnes al centre i si el treus no dones bon exemple".

Per a Jordi Albis, el sistema no està pensat pel tipus de feina del professorat, ja que hi ha moltes hores com tallers, o activitats fora del centre o viatges d'estudis que no es poden comptabilitzar. "Un full de càlcul no funciona", diu. "Crea un estrès afegit per a nosaltres i per als alumnes", afegeix Miquel Àngel Valls, també professor.

Per la seva banda, Cosme Orell, secretari general de l'STEI, assegura que "la normativa no és clara en relació amb la manera com hem de fitxar". Explica també que des del sindicat que representa s'ha reclamat a la Conselleria més claredat, ja que tot i que han enviat una instrucció als centres, "no aclareixen aspectes quan tens una reducció si ets major de 55 anys o per conciliació laboral".

El director general, Antoni Morante, diu que és senzill i que funciona amb una aplicació al mòbil o es pot fer des d'un ordinador i que això beneficiarà "per poder gestionar les substitucions i baixes de manera més efectiva" i així reduir càrrega burocràtica. Morante diu que no hi haurà cap problema per a qui tingui horari reduït, ja que es reflectirà en el seu horari personal i que a l'octubre totes aquestes possibles incidències s'aniran corregint. "És normal que hi hagi problemes que es van reduint". Alhora també ha assegurat que es reuniran amb els sindicats per valorar com està funcionant. Una afirmació que corrobora Maria Àngels Aguiló, representant d'educació per al sindicat CCOO, qui reconeix que estan recollint diferents incidències i que "la gent no té clar com ha de fer el marcatge", però que es traslladarà a final de setembre tota la informació a la Conselleria per solucionar qualsevol problema.

stats