El 9% de les places docents convocades aquest estiu a les Balears ha quedat desert, segons CCOO

El sindicat demana que aquestes places siguin convocades "tan aviat com sigui possible per a la seva ocupació efectiva"

El 9% del total de les places convocades aquest estiu a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per intentar estabilitzar la funció docent ha quedat sense cobrir després de les oposicions corresponents, segons ha denunciat avui la Federació de l'Ensenyament de CCOO.

A les Balears varen ser convocades 1.008, 88 de les quals varen quedar desertes, d'acord amb les dades facilitades pel sindicat.

Pel que fa al conjunt de comunitats autònomes, el 8,4% del total de les places convocades aquest estiu varen quedar sense cobrir.

"El Ministeri d'Educació no pot mirar cap a un altre costat davant les dades de places desertes en l'oposició de 2018", ha assenyalat CCOO en el seu "Informe d'inici de curs 2018-19, Objectiu: revertir les retallades del PP".

El nombre de places convocades en les diferents comunitats va ascendir a 23.689, però 1.984 (el 8,4%) han quedat desertes, segons CCOO, que ha recalcat que a Madrid, Navarra o País Basc no s'ha cobert més del 20%.

Per a aquest sindicat, les places que han quedat desertes han de ser convocades "tan aviat com sigui possible per a la seva ocupació efectiva" i s'ha de garantir en endavant que les places convocades són efectivament cobertes en cada procés selectiu.

CCOO vol que el Govern "negociï una modificació del reial decret que regula el procés selectiu", ja que considera que una oferta extraordinària de places a causa de les retallades d'aquests anys requereix d'un model extraordinari.

Així, ha demanat, com ja va fer amb l'anterior ministre, Íñigo  Méndez de Vigo, una fase d'oposició amb proves no eliminatòries, de manera que es pugui fer una avaluació global dels coneixements i les competències pedagògiques de les persones aspirants.

En el seu informe, CCOO també ha sol·licitat al Ministeri no es quedi "impassible" davant "la sagnia de baixes en els períodes estivals" i abordi aquest tema amb les organitzacions sindicals i les comunitats autònomes.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF